Gündem

Yeni Mutasyon Omicron Dünyaya Yayılıyor! Yeni Durağı Birleşik Arap Emirlikleri!

Koronavirüs endişesi henüz bitmemişken tüm dünya yeni mutasyonlarla savaşmaya devam ediyor. Birçok varyant tüm dünyayı endişelendirse de, son olarak açıklanan Omicron varyantının hepsinden daha tehlikeli olduğu ifade edildi. İlk olarak Afrika ülkesinde görülen yeni varyant, ülkeleri gezmeye başladı. Üstelik yeni durağı yaklaşık 9.366.800 nüfusa sahip Birleşik Arap Emirlikleri oldu. İşte detaylar…

BAE Sağlık Bakanlığı Açıkladı!

Birleşik Arap Emirliklerinde (BAE) 1 kişide korona virüsün yeni mutasyon türü Omicron’a rastlandı. Birleşik Arap Emirlikleri  Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir Afrika ülkesinden gelen ve 2 doz Covid-19 aşısını yaptıran bir Afrikalı kadında, Koronavirüsün Omicron mutasyonunun görüldüğü bildirildi.

Geniş nüfusa sahip BAE’ de mutasyonlu virüs Omicron görüldü. Omicron mutasyonu ile enfekte olan kadının herhangi bir semptomunun bulunmadığı, karantinaya alınarak durumunun takip edildiği ve temasta bulunanların da izole edildiği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yeni mutasyonların yayılmasıyla mücadele amacıyla güçlendirici aşı da dahil olmak üzere aşılanmanın önemine bir kez daha değinildi.