EkonomiGündem

Parası olan vatandaşlar şimdiden alsın: Kota sınırı yok! O markette sıvı yağ fiyatlarında büyük indirim yapıldı: 5 litre ayçiçek yağı 80 liraya satılıyor

Her geçen gün ayçiçek yağı fiyatları zamlanırken vatandaşlar tarafından yağ fiyatlarındaki indirim anlık olarak takip ediliyor. Vatandaşlar ürünleri aldıklarında bir sonraki gün zam gelmesinden dolayı yarışa girmiş durumda. Gelen son bilgiler arasında ayçiçek yağına zam yapılacağı belirtildi. Zam yapılacğaı haberinin ardından vatandaşlar tarafından indirimli yağ araştırması yapılıyor. Bu doğrultuda indirimleri ile ünlü market olan A101’de sıvı yağ fiyatlarına indirim yapıldı. Bu kapsamda 5 litre ayçiçek yağı 89 liraya satılmaya başlandı.

AYÇİÇEK YAĞINA ZAM BEKLENİYOR

Dolar ve Euro’nun artması, çok sayıdaki ürüne zam olarak yansımaya başladı. Market raflarında duran her ürüne sırayla zam geliyor. Ancak son dönemlerin en sık zamlanan ve vatandaşlar tarafından tepki çeken ürünlerin başında ayçiçek yağı fiyatları geliyor.

Edirne’de üreticilik yapan Ziraat Mühendisi Cengiz Yorulmaz yağ fiyatlarındaki artışın devam edeceğinin altını çizdi ve bu kışın çok zor geçeceğini vurguladı.

Bu konu hakkında Yorulmaz açıklamalarında “Geçen sene kilosunu 1 lira 80 kuruşa aldığım gübreyi bu yıl 10 lira 50 kuruşa alıyorum. Yani gübrenin fiyatı bir yıl içerisinde 10 kat arttı. Akaryakıt ve doğalgaz çok pahalandı. Gelecek sene marketlerde daha yüksek gıda fiyatlarıyla karşılaşacağız. Çünkü çiftçi bu yıl tarlasına yeterince gübre atamayacak, tarlalardaki verim düşecek” ifadelerini kullanmıştı.

BÜYÜK İLGİ GÖRMÜŞTÜ

Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde A101’de 4 litre sıvı yağ için indirim yapılmış ve milyonlarca vatandaş tarafından büyük ilgi görmüştü. Bu doğrultuda yerli üretim olan 4 LT Sırma ayçiçek yağı 49.95 liraya satılmaya başlamıştı. Ayrıca bu ürün çok hızlı olarak stoklarda tükendi.

5 LİTRE AYÇİÇEK YAĞI İNDİRİME GİRDİ

Bunun ardından A101’de yine sıvı yağ fiyatları indirime girdi. 5 litre sıvı yağ diğer markalarda ve diğer marketlerde 150 liradan aşağı satılmazken Vera 5 litre Ayçiçek yağı 89 liraya satılmaya başladı. Bu indirim de vatandaşlar tarafından ilgi görmeye başladı.

Ayrıca bu ürünün stoklarda hızlı bir şekilde tükeneceği de vatandaşlara duyuruldu. Bu doğrultuda sınırlı stok bulunan ayçiçek yağında yapılan alışverişler kapsamında stokların hızla tükenebileceği bildirildi.

Ayrıca stokların tükenmesine çok az bir süre kalması doğrultusunda satışların A101 marketlerinde değil A101’in internet sitesi üzerinden satıldığı ifade edildi.

4 Yorum

  1. Acaba yağ dolar üzerinden mi alış veriş yapılıyorda bu kadar pahalı oluyor bu cikarcilik hiç iyi değil RABBİM sonumuzu hayr eylesin İNŞAALLAH her şeyin bir hesabi olacak unutmayın çıkarcı insanlar ve ticaret yapanlar!!!

    1. Aynen öyle üretimi tarımı bitirdiler bu ülkeye en büyük düşmanlığı yaptılar Ayçiçek yağının yüzde 70 ni disardan ithal ediyoruz ve dolarla ondan kimse bisey yapamıyor

  2. Arkadaşlar bizim ülkemizde her şey kura bağlı olarak artış göstermektedir. Ham madde ülkemizden yüzde yüz çıkıyor olsa dahi , o hammaddeyi işleyecek yardımcı ürünlerin hepsi ithal ediliyor. Bu ülkedeki cikarcilik fabrikaların verdiği artışlar değil , asıl cikarcilik insanların gözünü kapatmak için söylenen sözler. Emin olun bu daha başlangıç.

  3. Hadi ordan hadsiz geçen sene 10-14 liraya sattığımız ayçiçeği ni busene 4 liraya almıyorlar elimizden .3-5 çapulcunun lafına inanıpta boş boş konuşmayın