EkonomiGündem

İhtiyacı olan herkese geri ödemesiz destek müjdesi! Her ay banka hesaplarına 1798 TL yatırılıyor…

İhtiyacı olan herkese geri ödemesiz devlet desteği müjdesi verildi! Ülkemizde binlerce yardıma ve bakıma muhtaç vatandaş bulunuyor. Devlet ise bu kişiler için ayrı bir bütçe ayırıyor ve vatandaşların hesabına geri ödemesiz, karşılıksız olarak para yatırıyor. Bu maddi yardımlardan biri de her sene binlerce kişinin yararlandığı ‘Evde Bakım Maaşı’.

İl il yapılan ödemelerde her bir kişinin hesabına 1.798 TL yatırılıyor. Üstelik bu tutarın yatırılıp yatırılmadığı e-Devlet üzerinden e-Devlet şifresiyle giriş yapılarak kolaylıkla öğrenilebiliyor.

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden hızlı bir şekilde ATM’ye gitmeye gerek dahi kalmadan sorgulanabiliyor. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayarak gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz. Sorgulama olumlu olduğunda geri ödemesiz yardımınızı ATM’den çekerek kullanabilirsiniz.

Ayrıca paralarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e kısa mesaj atarak da sorgulayabiliyorlar.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde bakım maaşı her ayın 15’i ile 30’u arasında gerçekleştiriliyor. Bu ayki ödemeler başladığında, hangi illere yattığını gösteren güncel listeyi kamupersoneli.net ailesi olarak sizlerle paylaşacağız.