Ekonomi

Asgari ücretin açıklanacağı tarih! TİSK duyurdu!

Milyonlarca işçi ve işveren asgari ücret miktarını merak ediyor. Bugün 2. Defa yapılan görüşme sonrasında asgari ücret miktarının açıklanmasına bir adım daha yaklaşıldı. Konuya ilişkin gelen bir son dakika haberine göre TİSK Genel Sekreteri Koç, yaptığı açıklamasında asgari ücretin vatandaşlarla paylaşılacağı tarihe ilişkin detayları paylaştı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, asgari ücrete ilişkin, yaptığı açıklamasında “Bu yıl hiç olmadığı kadar bir mutabakatımız var hem işçi kesimi hem hükümet tarafıyla. Ümit ediyoruz, üçlü mutabakatla imzalanır ve tüm dengeler gözetilir” ifadesini kullandı.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Koç, açıklamasının devamında önümüzdeki yıl geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları için düzenlenen toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Düzenlenen toplantıda ekonomik raporları sunduğunu söyleyen Koç, asgari ücretin ne zaman açıklanacağına dair merak edilen konuyu şu şekilde cevaplandırdı:

“Hem TİSK Başkanımız hem Türk-İş Başkanımız hem de Sayın Bakanımız en kısa sürede üçlü mutabakatla imzalama taraftarı. Yasada da zaten bir, üç veya dört toplantı diye bir zorunluluk yok. Ümit ederiz ki bu hafta asgari ücreti açıklarız”

BAKAN DA DUYURMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Bakan Bilgin, yaptığı açıklamasında asgari ücret miktarının bu yıl, Aralık sonuna kalmadan en ge. 1-2 hafta içerisinde açıklanacağını söylemişti. Buna göre TİSK’in de yaptığı açıklama göz önüne alınarak, 2022 asgari ücret miktarının bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.