Ekonomi

Sıcak gelişme: 2022 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret 4. Toplantı tarihi..

Milyonarca işçi ve işveren artık açıklanmasını beklediği asgari ücret açıklamalarına kilitlenmiş durumda. Bu hafta başı yapılması beklenen asgari ücret 4. Toplantı ertelendi. Her geçen gün daha da merak edilen 2022 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücrette konuşulan rakamlar neler? Asgari ücret 4. Toplantı tarihi açıklandı mı?

Asgari ücret için Çalışma Bakanı Bilgin Pazartesi gününü işaret etmişti. Ancak pazartesi ve Salı herhangi bir gelişme yaşandı. Konuyla ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş merak edilen sorulara yanıt verdi.

Konuyla ilgili sıcak gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Gülşen Coşkun ise teknik hesaplamaların halen devam ettiğini belirtti. Asgari ücretin bu sebeple açıklanmadığını söyledi.

Asgari ücret son dakika gelişmesi.. Vatandaşlar merakla 12 ay boyunca alacakları zamlı maaş miktarlarının açıklanmasını bekliyor. Haftanın 3. Gününde de asgari ücret miktarı açıklanmadı. Muabir Coşkun, açıklamasında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile SGK düzeyinde hesaplamaların hala devam ettiğini söyledi.

Coşkun, “İşçi kesimi ‘4 bin liranın altına imza atmayız’ diyor. Ve bir taraftan da ‘asgari ücretten vergi alınmasın’ talepleri var” ifadelerini kullandı.

BAYRAM HAVASI YARATACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretin bayram havası oluşturacağını söyleyerek, “Biz buradan sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz” açıklamasını yapmıştı.

Bakan Bilgin, asgari ücrete ilişkin açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Asgari ücretle çalışan bazen 10 milyon-15 milyon gibi birçok rakam dolaşıyor. Bu rakamlar doğru değil, doğrusunu ben biliyorum. Çünkü vergi alıyoruz, prim alıyoruz. Yaklaşık 6 milyon civarında asgari ücretli var. Ailelerle birlikte oluşturduğu bütünlüğü ele almamız lazım. Asgari ücret adı üzerinde asgari bir ücrettir. İşçilerimizin büyük çoğunluğu, yüzde 37’si 3 bin 700 ile 4 bin arası beklentisi olduğunu söyledi. Küçük işletmelerde çalışan işçilerin daha alt düzeyde talep ettiğini gördüm. Biz buradan sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz.” diye konuştu. Asgari ücretin açıklandığında bir bayram havası estireceğini belirten Bakan Bilgin, “Daha yüksek düzeyde açıklanması önemlidir, ekonomik olarak daralmadan geçiyoruz. Asgari ücret çalışanlarımızı korusun, aynı zamanda Türkiye’nin ve bütün dünyanın yaşadığı ekonomik dalgalanmaların Türkiye’ye de rahat nefes aldırsın. Rahat nefes alacak seviyede belirleyeceğimizi ifade etmek isterim”

ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Asgari ücret 4. Toplantı tarihi vatandaşlar merak ederken, toplantı tarihi için henüz resmi bir açıklama gelmedi. Çalışmaların devam ettiği belirtilirken, geçtiğimiz dönemde açıklama yapan Bakan Bilgin, asgari ücretin 1-2 hafta içinde belli olacağını söylemişti.