EkonomiEmlakGenelGündem

Ev almayı düşünenler dikkat! Beklenen olmadı, bankalar faizleri düşürmek yerine yükseltmeye gitti

Konaklama veya yatırım amaçlı ev satın almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Bankaların konut alımı için sunmuş olduğu yüksek ödemeli konut kredilerinde faiz oranları yükseltildi. Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin konut kredisi faizlerine yansımaması, vatandaşların beklentilerini boşa çıkarmış oldu.

Vatandaşlar tarafından kredide en çok tercih edilen bankalardan olan Akbank, Yapı Kredi, Garanti BBVA ve İş Bankası’nda konut kredilerinin faiz oranları yükseltildi. Merkez Bankası’nın faiz indirimine başladığı Eylül ayında 1.37’ye kadar düşen konut kredisi faiz oranı son yılların en yüksek seviyesine yükseldi. İşte bankaların yeni konut kredisi faiz oranları…

YAPI KREDİ

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranını aylık 2.16’ya yükseltti. Bankanın konut kredisi oranı masraf hariç yıllık yüzde 30’a geliyor.

AKBANK

Konut kredisinde bir başka artış yapan büyük banka ise Akbank oldu. Akbank önceki ay 1.40 civarında olan konut kredisi aylık faiz oranını 2.35’e yükseltti.

GARANTİ BBVA

Konut kredisi konusunda her zaman rekabetçi oran veren Garanti BBVA’da faiz arttıran bankalar arasında yer alıyor. Garanti BBVA’nın konut kredisi aylık faiz oranı yüzde 2’ye çıkarttığı bildirildi. Bankadan 60 ay için 100 bin lira konut kredisi alan bir vatandaş tahsis, ekspertiz ve taşınmaz rehin masrafı ile 1772 bin 607 lira olarak ödeyecek.

İŞ BANKASI

Konut kredisinde diğer bankalara göre daha uygun bir oran veren İş Bankası oldu. İş Bankası 1.75 ile konut kredisi kullandırıyor.