Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bu hafta TBMM’ye geliyor! Müjde resmen duyuruldu: Emekli maaşlarına 1000 lira zam yapıldı

Memur ve emeklilerin beklediği ek zam için bu hafta gözler Türkiye Büyük Milet Meclisinde olacak. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zammı da içeren kanun teklifinin yasalaşması için mesai harcanırken Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ve Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısının yükseltilmesi görüşmeleri de bu hafta yapılacak.

BU HAFTA GÖRÜŞÜLECEK

Memur, emekli ve öğretmenler için kritik haftaya girildi. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ek zam, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ve Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısının yükseltilmesi konuları bu hafta TBMM gündeminde yer alıyor. Milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren yeni düzenlemeler için bu hafta Mecliste görüşmeler yapılacak.

1000 LİRA ZAM

Bu düzenleme kapsamında kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 5’ten yüzde 7,5’e yükseltilecek. Ayrıca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara 1500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2500 liraya çıkarılacak. Bu kapsamda toplam 1000 liralık zam yapılmış olacak.

31 ARALIK 2023’E KADAR UZATABİLECEK

Cumhurbaşkanı, Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarında ödenecek destek tutarı hesaplama yöntemi ile destekten yararlanacak gerçek kişi kapsamını belirlemeye, nihai hesap açma tarihini öne çekmeye veya 31 Aralık 2023’e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Tüm bunların yanı sıra doğalgaz düzenlemesi de yer alacak. Düzenleme kapsamında BOTAŞ tarafından bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak, il veya bölge bazında kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulanabilecek.