Editörün SeçtikleriEğitimGündem

Okullar yarın kapanıyor: MEB son dakika kararını duyurdu! Süre uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda çalışma takvimi paylaşıldı. Bu çalışma takvimine göre birinci dönem eğitim öğretim yarın sona eriyor. Aslında 24 Ocak’ta başlayan yarıyıl tatili yarından itibaren başlayacak. Yarın son kez birinci dönem ders zili çalacak ve hafta sonu tatili ile beraber yarıyıl tatiline girilmiş olacak. Bir nevi milyonlarca öğrenci yarın birinci dönem karnesini alacak. Yarıyıl tatili için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli bir karar alınmıştı. Bu kararda öğretmenlerin seminer ve eğitimlerinin uzaktan eğitim ile yapılabileceği bildirildi.

OKULLAR KAPANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı takvimi kapsamında okullar 21 Ocak 2022 tarihinde yarıyıl tatiline girecek ve tamamen kapanmış olacak. Bu tatil ise 2 hafta sürecek. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında, birinci dönem 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamıştı. 31 Ocak 2022 tarihinde ilk dönem sona erecek. Ayrıca ikinci dönem ise 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak ve 17 Haziran 2022 tarihinde okullar yaz tatiline girecek. Yani Pazartesi günü okullar tatil olacağından yarıyıl tatili bu Cuma gününden itibaren başlayacak ve 7 Şubat’a kadar devam edecek.

UZAKTAN EĞİTİM KARARI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli bir karar alındı. Bu kapsamda öğretmenlerin eğitimi için ÖBA kurulduğu ve öğretmen eğitimlerinin uzaktan eğitim ile yapılacağı bildirildi. Bu gelişmeler doğrultusunda öğretmenler 24 Ocak-04 Şubat tarihleri arasında kendileri için hazırlanmış olan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı) üzerinden katılabileceği gibi seminerlere katılım isteğe bağlı olduğu bildirildi.

7 ŞUBAT’A KADAR UZATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli bir karar daha alındı. Bu karar doğrultusunda seçmeli derslerdeki tercih süresiyle ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı.

Öğrencilerin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli dersler için yarın sona erecek tercih süreci, 7 Şubat saat 17.00’ye kadar uzatıldığı belirtilerek ortaokul ve liselerde seçmeli derslerin seçimi için tercih süreci, olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin okula gidememesi dolayısıyla gelen talepler doğrultusunda Bakanlık tarafından uzatıldığı bildirildi.

Konu hakkında MEB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ortaokul ve liselerde seçmeli derslerin seçimi için tercih süreci, olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin okula gidememesi dolayısıyla gelen talepler doğrultusunda Bakanlık tarafından uzatıldı.”