Ekonomi

Dar gelirli vatandaşlara belediyelerden erzak yardımı! Pirinç, salça, şeker, makarna, un… Hemen başvur!

Yüksek enflasyon sebebi ile hızla artan gıda fiyatları vatandaşları kara kara düşündürmeye devam ediyor. Giderek yükselen gıda fiyatları özellikle dar gelirli vatandaşların yaşam kalitesini ciddi anlamda olumsuz etkilemeye başladı. Bu süreçte sosyal devlet anlayışına göre hareket eden devletten dar gelirli vatandaşlara erzak yardımına başlandı. Erzak yardımı almak isteyen dar gelirli vatandaşlar, ikamet ettikleri ildeki belediyelere başvurarak resmi müracaat yapabiliyor.

Belediyelerden Erzak Yardımı Başladı

2022 yılında yüksek enflasyon ve pek çok kalemde peş peşe gelen zamlar, vatandaşların maddi durumunu sarsmaya devam ediyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlar gıda harcamalarını karşılamakta zorlanıyor. Bu yüzden yardıma muhtaç olan kişilere verilen gıda yardımı, 2022 yılında da belediyeler aracılığıyla yapılıyor. Belediyeler dışında her ilçede kaymakamlığa bağlı olarak hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla da erzak yardımı yapılıyor.

Ekonomik durumu kötü olan ve erzak yardımı almak isteyen vatandaşlar, belediyelere giderek ya da belediyelerin iletişim numaralarını arayarak erzak yardımına başvuru yapabiliyor. Ayrıca muhtarlıklarla iletişim halinde olan belediyeler, muhtaç durumda olan vatandaşlara da muhtarlıkların yardımı ile tespit edip erzak yardımlarını ulaştırıyor. Başvuru yaptığı halde maddi durumu yetersiz olmayan vatandaşların erzak yardımı başvuruları onaylanmıyor.

Belediye Erzak Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Gıda fiyatlarına zam üstüne zam gelmesi özellikle çocuklu ve dar gelirli aileleri zor durumda bırakmaya devam ediyor. Bu süreçte belediyelere erzak yardımı başvurusu yapılarak pirinç, salça, şeker, makarna, un gibi temel ihtiyaç maddelerine ulaşım sağlanabiliyor. Ancak erzak yardımı başvurusunda bulunan kişinin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığı belediyeden gönderilen yetkilinin evde tespit yapmasıyla karar veriliyor. Erzak yardım paketlerinde yukarıda saydığımız gıda maddeleri dışında her türlü temizlik maddeleri ve çocuklu aileler için bebek bakım ürünleri de veriliyor.

Belediyeler, erzak yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlardan şahsen başvuru alıyor. Ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşlar ikamet ettikleri illerdeki belediyelere veya muhtarlıklara müracaat ederek erzak yardımından yararlanabiliyor. Muhtarlıklar ayrıca kaymakamlıklara bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile muhtaç durumda olan vatandaşlara erzak yardımı ulaştırılmasını sağlıyor.