Gündem

Otomotiv devleri elektrikli araçlar için yarışıyor: Nissan, Mitsubishi ve Renault yatırımlarını arttırdı

Elektrikli otomobil sektöründeki rekabet günden güne kızışıyor. Otomotiv sektöründe büyük bir dönüşümün yaşandığı bu dönemde sektörün önde gelen markaları da elektrikli otomobil üretim yatırımlarını artırma kararı alıyor. Son olarak Renault, Nissan ve Mitsubishi Motors ittifakından elektrikli otomobil yatırım haberi geldi. Otomotiv devleri, gelecek beş yılda ortak elektrikli araçlar geliştirmek için 23 milyar Euro değerinde yatırım yapacak.

35 Yeni Elektrikli Araç Modeli Geliyor

Renault, Nissan ve Mitsubishi Motors ittifakı, elektrikli otomobil sektöründe de rakiplerinin önüne geçmek için hamleler yapmaya başladı. Şirketlerden yapılan son açıklamada önümüzdeki 5 yıl içinde elektrikli araçlar geliştirmek için 23 milyar Euro yani 26 milyar dolarlık yatırım yapılacağı belirtildi. “2030 elektrikli araçları planı” kapsamında açıklamalar yapan Renault, Nissan ve Mitsubishi Motors ittifakı, yeni modellerin müjdesini verdi. Bu doğrultuda şirketler gelecek dokuz yıl boyunca beş ortak platform tarafından desteklenen 35 yeni elektrikli araç modelini piyasaya sürecek.

Batarya Üretimine Ağırlık Verilecek

Otomotiv sektöründe yaşanan elektrikli araç dönüşümünde ön sıralarda yer almayı hedefleyen Renault, Nissan ve Mitsubishi Motors ittifakı, yatırımlarını artırmaya başladı. Sadece otomobil üreticilerinin değil aynı zamanda teknoloji şirketlerinin de yer almaya çalıştığı bu alanda pazarın hakimi olmak isteyen Renault, Nissan ve Mitsubishi Motors ittifakı batarya üretimine de ağırlık verecek.

Şirketlerden yapılan açıklamada 2030 yılına kadar batarya üretiminde 220 gigavatsaatlik kapasiteye ulaşma hedefinden bahsedildi. Bu stratejinin uygulanmasında gelecek 5 yılda ortak üretim platformları, bataryalar ve işletim sistemlerine 23 milyar Euro yatırım yapılacağı duyuruldu. bu hamleyle birlikte sektördeki rekabetin hangi boyutlara çıktığı daha net görülebiliyor.

Alman Otomotiv Devlerinden Dev Yatırım

Elektrikli araç sektöründe geri planda kalmak istemeyen otomotiv devleri peş peşe yatırımlarını hızlandırdı. Bu kapsamda diğer otomobil üreticilerinin de elektrikli hareketliliğe yönelik yatırımlarını önemli ölçüde artırmaları dikkat çekti. Geçtiğimiz ay Toyota, elektrikli araçlara 70 milyar dolar harcayacağını açıklamıştı. Alman otomobil üreticileri de elektrikli araçlara 150 milyar Euro üzerinde yatırım yapacaklarını duyurmuştu.