Ekonomi

Havalar düzeldi, fiyatlar bayram havası yarattı! Kilo fiyatı resmen dibi gördü!

Kış aylarının vazgeçilmez besinleri arasında olan balık, son dönemlerde fiyatlarıyla vatandaşların cebini yakıyordu. Birkaç gündür havaların iyi gitmesi ile birlikte hamsi akını başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan esnaf, hamsinin fiyatının düştüğünü duyurdu. İşte hamsinin fiyatı ve yapılan açıklamalar..

Bandırma balık halinde meydana gelen balık bolluğu balıkçıları memnun etti. Balıkçı Barış Yıldız, hamsinin kilosunun 35 TL’ye bir buçuk kilosunun ise 50 TL olduğunu söyleyerek, “Havalar birkaç gündür iyi gidiyor. Karadeniz’den hamsi gelmeye başladı. Şu an fiyatlar düştü. Hamsi 35 liraya düştü. Karadeniz’den bol hamsi geliyor. Havalar da güzel, satışlarımız da güzel. Vatandaşlarımız balık alıyor” dedi.

BALIK BOLLUĞU FİYATLARA YANSIDI

Karadeniz ve Marmara bölgesinde soğuk ve fırtınalı hava etkisini kaybetmeye başladı. Bu da direkt olarak balık bolluğuna oradan da fiyatlara yansıdı. Bandırma balık halindeki bolluk ise hem balıkçıları hem de balık sevenleri sevindirdi.

BÖYLE GİDERSE BALIK BOL OLACAK

Barış Yıldız, “Havalar birkaç gündür iyi gidiyor. Karadeniz’den hamsi gelmeye başladı. Şu an fiyatlar düştü. Hamsi 35 liraya düştü. Karadeniz’den bol hamsi geliyor. Havalar da güzel, satışlarımız da güzel. Vatandaşlarımız balık alıyor. Havalar böyle giderse balık bol olacak, vatandaşlarımız da bol bol balık alacak” diyerek balık yemek isteyenlere güzel haberi verdi.

HAMSİ BOL OLUNCA FİYATI DA DÜŞTÜ

Balıkçı Metin Çokgezenler de, “Karadeniz’de hamsinin bol olması halkımızdan talep oldu. Balıklar ucuzladı. Hamsi bugün 35 lira. Bir buçuk kilosu 50 lira. Balık halimiz çok kalabalık halkımızın talebinden memnunuz. Karadeniz’de hamsi bol olunca fiyatı da düştü. Mükemmel satış yapıyoruz. Hamsi tam yağlandı. Kış aylarının besin deposu 35 lira” ifadesini kullandı.