EkonomiGenel

Özel hastanede ameliyat olacaklar dikkat: Dövizdeki artış ameliyat ücretlerini de vurdu! 2022 ameliyat ücretleri ne kadar oldu

Son dönemde döviz kurlarındaki hızlı yükseliş, özel hastaneden sağlık hizmeti alacak kişileri de kara kara düşündürmeye başladı. Özel hastanede ameliyat olmaya hazırlanan vatandaşlar 2022 yılında artan ameliyat ücretlerini endişeyle takip ediyor. Özel hastanelerde ameliyat ücreti en düşük 800 TL’den başlarken ameliyat masrafları 35 bin TL’ye kadar çıkıyor. Artan döviz kurları ile birlikte özel hastanede ameliyat ücretleri 2022 yılında ne kadar oldu?

Özel Hastane Ameliyat Fiyatları 2022

Operasyon türüne göre ameliyat masrafları değişiklik gösteriyor. Özel hastanede sezaryen doğum ameliyat fiyatı 3 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor. Kalça eklem protezleri fiyatı 20 bin TL’den başlayıp 35 bin TL’ye kadar çıkıyor. Vatandaşların en çok şikayet ettiği hemoroid ameliyatı için fiyatlar 990 TL’den başlayıp 2.500 TL’ye kadar çıkıyor. Özel hastanede kısırlık tedavisi ameliyatı olmak isteyenler ise 900 TL ile 9 bin TL arasında ücret ödemek durumunda kalıyor. Yürümeyi işkence haline getiren dizdeki menisküs onarım ameliyatı fiyatı 2 bin liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkıyor.

Operasyon Türüne Göre Ameliyat Fiyatları

2022 yılında özel hastanede yapılan bademcik ameliyat ücretleri 1.500 TL’den başlayıp 3.500 TL’ye kadar çıkıyor. Varis ve kalp kapakçığı ameliyatları için ek ücret alınmıyor. Bunun dışında özel hastanede normal doğum ameliyat ücreti 5 bin ile 10 bin TL arasında değişiyor. Apandist ameliyatı olmak isteyenler özel hastanede 3 bin TL’ye kadar masraf yapıyor. Özel hastanede en düşük ücretli operasyonlar arasında yer alan katarakt ve lens implantasyon ameliyatı 260 TL’ye yapılıyor. Açık prostat ameliyat ücreti ise 2 bin TL’den başlayıp 8.500 TL’ye kadar değişiyor.