Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

PO’dan otomobil sahipleri için duyuru yapıldı! Benzin, motorin ve LPG’ye rekor indirim yapıldı

Peş peşe meydana gelen akaryakıt ve otogaz zamlarının ardından vatandaşlar benzin, motorin ve LPG alımında yeni kampanyaları araştırıyorlar. Otomobil sahipleri yeni akaryakıtı veya otogazı daha indirimli alabilmek için yeni kampanyaları araştırırken bu araştırmaya yanıt Petrol Ofisi ve Yapı Kredi bankasından geldi. Bu kapsamda benzin, motorin ve LPG alımlarında 40 TL indirim yapılacağı duyuruldu.

50 TL İNDİRİM

Yapı Kredi tarafından çok önemli bir duyuru yayımlandı. Petrol Ofisi iş birliğiyle 1 Ocak 2022’den itibaren başlayan kampanya 15 Şubat 2022 tarihinde son bulacağı bildirilen kampanyada akaryakıt alımlarında 40 TL’ye ek 10 TL, toplamda 50 TL Yapı Kredi Petrol Ofisi Puanı kazanılacağı bildirildi. Ek 10 lira puan ile beraber puanlar 50 lira değerinde olacak ve otomobil sahipleri bir sonraki yakıt alışverişinde bu puanlarını kullanarak ödeyecekleri tutara 50 TL indirim yaptırmış olacak.

QR KOD İLE ÖDEME

Bu konu hakkında bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda Petrol Ofisi istasyonlarında POS’ta QR Kod ile tek seferde yapacağınız 150 TL ve üzeri akaryakıt alımında 10 TL Petrol Ofisi Puan hediye edileceği belirtilirken kampanyanın 15 Şubat’ta sona ereceği ifade edildi. Ayrıca kampanyanın diğer kampanya ile birleştirilebileceği ifade edildi. Bu kampanyalar birleştirildiğinde 50 TL puan kazanılacak. Buna göre “Petrol Ofisi ‘de toplam 40 TL Petrol Ofisi” kampanyası ile birleştirilebileceği belirtilerek her iki kampanyadan da faydalanabilmek için ve toplam 50 TL Petrol Ofisi Puan kazanmak için World Mobil’den “Petrol Ofisi ‘nde toplam 40 TL Petrol Ofisi Puan” kampanyasına katılım yapılarak bir harcamanın POS’ta QR Kod ile yapılması gerektiği vurgulandı.

150 TL HARCAMA VE ÜZERİ

Bununla beraber Petrol Ofisi’nde toplam 40 TL Petrol Ofisi Puan” kampanyası kapsamında 0,1 veya 2 harcama yapmış ve kampanyayı tamamlamamış kullanıcılar, POS’ta QR Kod ile yapacakları ilk 150 TL ve üzeri harcamaları iki kampanya kapsamında da değerlendirilecek ve 10 TL Petrol Ofisi Puan kazanacakları belirtilen duyuruda toplam 40 TL puan kazanabilmek için bir 150 TL ve üzeri harcama daha yaparak kampanyanın tamamlanması gerektiği paylaşıldı.

Banka ve PO tarafından yapılan duyurunun devamında daha önce önce “Petrol Ofisi’nde toplam 40 TL Petrol Ofisi Puan” kampanyasını tamamlayarak 40 TL Petrol Ofisi Puan kazanan kullanıcılar, POS’ta QR kod ile yapacakları bir sonraki 150 TL ve üzeri harcamalarından 10 TL Petrol Ofisi Puan kazanabilecekleri ifade edildi.

Bu kampanyadan Yapı Kredi bireysel kredi kartları ve bireysel TLcard’lar ile Petrol Ofisi istasyonlarında POS’ta QR Kod ile yapılacak harcamalar dahil olduğu bildirilerek POS’ta QR Kod ile Ödeme ile işlem yapmak için öncelikle iOS ya da Android cep telefonuna World Mobil veya Yapı Kredi Mobil indirilmesi gerektiği paylaşıldı.

KULLANILMAYAN PUANLAR GERİ ALINACAK

Söz konusu kampanyada nakit çekimlerin geçerli olmadığı belirtilerek 25 Mart’ı geçene kadar kullanılmayan puanlar geri alınacak. Ayrıca kazanılan puanlar 25 Şubat 2022 tarihine kadar en az 1 adet kullanıma açık bireysel kredi kartı olması durumunda yüklenecek olup, Petrol Ofisi Puanların son kullanma tarihi 24 Mart 2022 olduğu bildirildi.