EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Asya pazarının en bomba arabası Türkiyeye geliyor! Sıfır fiyatı 95 bin lira: Geri sayım başladı

Özellikle dünyada yaşanan çip krizi nedeniyle küresel araç fiyatlarında ciddi artış yaşanırken alternatif imkanlar da araştırılmaya başlandı. Otomobil piyasalarındaki artışın ardından dünyadaki çeşitli araba markalarının Türkiye pazarına gireceğiyle alakalı birçok söylem ortaya çıkmaya başlarken fiyatlardaki yükseklik altertnatif modelleri ve markaları Türkiye’de görmeye başlayacağımızın sinyali olarak düşünülüyor.

Türkiye’deki otomobiller, aslında pek çok pazardaki modele göre üst seviyede yer alıyor. Yani ülkemizde satılan en ucuz, en boş model bile aslında fazlasıyla modern diyebiliriz.

250 BİN ALTINA SIFIR ARABA

Örnek verilecek olursa Asya pazarında satışta olan otomobiller göz önüne geliyor ve ülkemizdeki otomobiller bu araçlara göre ciddi anlamda Premium sınıfta yer alıyor. Ülkemizde ucuza araba almanın yolu ise bu araçların Türkiye’de satışa çıkması oluyor. Bu ucuz modeller satışa sunulursa 250 bin lira altına sıfır araba almak mümkün olacak.

GERİ SAYIMA GEÇİLDİ

Hyundai ve Tata gibi markaların ucuz modellerinin ülkemizdeki fiyatlarını baz alındığında Hyundai Asya’daki ucuz modellerini Türkiye’ye getirmiyor. Hindistan’ın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan TATA, ülkemizdeki etkinliğini arttırmak için düğmeye bastı. İddialara göre TATA, Tiago modelini Türkiye pazarında satışa sunmak için geri sayıma geçmiş durumda.

SIFIR FİYATI 177 BİN LİRA

Tiago, TATA’nın en iyi fiyat performans modellerinden biri olurken 1199 cc’lik motor olacak ve 72 beygir 5 koltuk kapasitesi HB model ve 95 Nm tork olacak. Bu araçta yolcu ve sürücü hava yastığı opsiyonu olacak ve klima da yer alacak. Bu otomobilin fiyatı ise çok uygun. Hindistan’da vergiler dahil 95 bin lira olan bu otomobil Türkiye şartlarında en düşük ÖTV dilimi ve KDV eklendiğinde en yüksek 177 bin lira olacak.

ŞİMDİLİK SADECE BİR İDDİA

Bu modelin ülkemize gelip gelmeyeceği ise şu anda bir iddia olarak karşımıza çıkıyor. Bu araç Türkiye’de satışa başlarsa 177 bin lira ile segmentinde rakipsiz bir araç olacaktır.