Ekonomi

Kahvaltılarınızda ve salatalarınızda domatesi artık unutun! Tane ile satılıyor.. 1 kg domates fiyatı şoke etti

Son dönemlerde vatandaşlar gelen zamların yanında meyve ve sebze fiyatlarını da konuşmaya başladı. Fiyatların rekor seviyelere ulaştığı sebze fiyatlarını gören vatandaşlar tezgahlardan koşarak uzaklaşıyor. Artık kahvaltılarınızda ve salatalarınızda domatesi unutacaksınız! Çünkü neredeyse tane ile satılmaya başlandı. 1 kilo domates fiyatı ise görenleri şoke etti.

Kahvaltıların, salataların ve hatta belli başlı yemeklerin vazgeçilmez tamamlayıcısı olan domates artık cep yakıyor. Yemeksepeti’nin online market uygulaması olan Banabi domates fiyatı görenleri şaşırttı. Yüzde 10 indirimle fırsat yapıldığının altını çizen uygulama 5 tane (600 gr) domatesin fiyatının 21,45 TL’den 19,25 TL’ye düştüğünü duyurdu.

FİYATLARI GÖREN KAÇIYOR

Sadece marketlerde değil, artık pazarlarda da sebze ve meyvelerin fiyatlarını görenler kaçmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda salatalık, patlıcan, karnabahar ve 1 demet maydanoz-dereotu fiyatı şoke ederken, bu hafta 600 gr’lık domatesin 20 TL’ye fırsat ürünü olarak satılması vatandaşları çileden çıkardı.

Geçtiğimiz hafta cep yakan sebze fiyatlarının bu hafta market raflarında az da olsa gerilediği görüldü. Piyasalardan alınan son bilgiye göre 35 TL’den satılan salatalık bu hafta 13 TL’ye 40 TL’ye satılan patlıcan ise 15 TL’den satılıyor.

SERADAKİ ÜRÜNLERİN FİYATI DÜŞTÜ

Konuya ilişkin Pazar esnafı olan Mehmet Özer yaptığı açıklamasında geçtiğimiz hafta sebze fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, pazar fiyatları hakkında şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Bu hafta sebze fiyatları düştü. KDV’nin indirilmesi de fiyatlarda etkili oldu diyebiliriz. Havaların ısınmasıyla serada yetişen ürünlerin fiyatı düştü. Geçen hafta patlıcan 40 liraydı, şu anda 15 liradan satılıyor. Dolma biber de 40 liraydı, şu anda 15 liradan satılıyor. Salatalık da 35 liraydı, şu anda 13 liradan satılıyor. Domates de geçen hafta 8 liraydı, şu anda ortalama 10 liradan satılıyor. Çeri domatesi 35 liraydı, 12 liraya kadar düştü. Henüz yeşillik fiyatları düşmedi. Kıvırcık 15 liradan satılıyor”