Gündem

İş Bankası yeni kararını duyurdu! İş Bankası hesabı olan herkesi ilgilendiriyor

Türkiye’nin en büyük bankaları arasında yer alan Türkiye İş Bankası, işini dijital mecra üzerinden yapan müşterileri için müjdesini duyurdu. İş Bankası tarafından yapılan açıklamada bu alanda çalışan İş Bankası müşterileri için “Dijital İşim Hesabı” devreye alındı. Açıklamaya göre şubelerden hesap açtıran kişiler vergi istisnasından yararlanabiliyor ve kazançlar tahsil edildiğinde, işlem anında vergi kesintisi olarak otomatik bir şekilde gerçekleşiyor. İş Bankası’nın müşterileri için duyurduğu yeni kararı…

İstisnadan Yararlanmak İsteyenler Ne Yapmalı?

İş Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre “Dijital İşim Hesabı” devreye alındı. İşini dijital mecralarda yürüten İş Bankası müşterilerini kapsayan bu uygulama ile şubelerde hesap açtıran vatandaşlar vergi istisnasından yararlanabiliyor. İstisnadan yararlanılabilmesi için kişilerin, ikamet ettikleri yerdeki vergi dairelerine başvuruda bulunması, istisna bellgesi ile banka şubesinden hesap açtırması gerekiyor. Ayrıca kişilerin, aynı zamanda kazançlarının tamamını da bu hesap ile tahsil etmesi gerekiyor.

Vergi Ödemeleri Banka Tarafından Müşteriler Adına Yapılabiliyor

Mesleğini dijital mecra üzerinden yapan İş Bankası müşterileri, bankadan gelen açıklamaya göre, 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nda yapılan değişiklik kapsamında “Dijital İşim Hesabı” üzerinden vergi istisnasından yararlanabiliyor. Müşterilerin, faaliyetlerden elde ettikleri kazançları tahsil ettiğinde işlem anında Gelir Vergisi Kanunu’nda belirtilen vergi kesintisi de anında ve otomatik olarak gerçekleşiyor. Vergi tutarları, takip eden ayda İş Bankası tarafından müşterileri adına Gelir Vergisi Başkanlığı’na aktarılıyor. Banka müşterileri de yapılan vergi kesintilerini hesap özetleri üzerinden inceleyebiliyor. Ayrıca müşteriler vergi ödemelerini otomatik olarak gerçekleştirmeleri durumunda çeşitli avantajlara da sahip olabiliyor.

Gelir Vergisi Kanunu’ndaki Değişiklik Resmi Gazete’de Duyuruldu

193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nda yapılan değişiklik ile internet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden ses, video, metin gibi içerikler sunan içerik üreticileri ile akıllı telefon gibi mobil cihazlar için uygulama geliştiren kişilerin elektronik uygulama paylaşım ve satış platformları üzerinden sağladıkları gelirlere “kazanç istisnası” uygulandı. Söz konusu değişiklik, Ocak ayında Resmi Gazete’de duyuruldu. Yapılan değişiklikler ile birlikte söz konusu mükelleflere istisna dahilindeki gelirlerinin 2022’de 880 bin TL’ye kadar olan bölümü için %15 oranda vergi ödeme olanağı tanındı.