Gündem

Fahrettin Koca ne açıklayacak? O önemli karar bugün açıklanacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta koronavirüse ilişkin yeni bir karar açıklayacaktı. Ancak akşam saatlerinde yapılan açıklama ile toplantının bu haftaya ertelendiği duyuruldu. Koronavirüs Bilim Kurulu bugün yeniden toplanacak. Türkiye’nin salgınla mücadelede yeni bir döneme gireceğini belirten Bakan Koca ne açıklayacak? 2 Mart koronavirüs bilim kurulu toplantısı saat kaçta yapılacak? Detaylar..

Ülkemiz salgınla mücadelede çok önemli bir yere giriyor. Bugün Bilim Kurulu maske gündemi ile bir kez daha toplanacak. Toplantı sonrasında Bakan Koca’nın maske kararını canlı yayında açıklaması bekleniyor.

BU AÇIKLAMA BİR SÜREDİR BEKLENİYORDU

Sağlık Bakanı Koca, dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında herkesi heyecanlandırdı. Ülkemizin yeni bir döneme gireceği belirten Koca, “Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum” ifadesini kullandı. Bu ifade herkeste büyük bir heyecan yarattı.

SALGIN BİTİYOR

Konuya ilişkin Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Artık pandemi bitti diyebiliriz. Vaka sayılarımız da haftalık olarak kat kat düşmeye başlayacaktır. Dolayısıyla toplumsal huzuru kaçıracak derecede kısıtlamalara gitmenin şu an için anlamı yok. Aşılı ise ve bağışıklık sistemini baskılayacak ilaç kullanmıyor ve 65 yaş üzeri değilse maske takmasına gerek yok, onlar yine kendilerini korumaya devam edecekler”

KALABALIK YERLERDE İNSANLAR MASKESİZ DOLAŞABİLECEK

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan “İnsanlar artık virüsle mücadeleyi öğrendi. Kapalı ortamda dikkatli olunması koşulu ile maskenin çıkartılması yolundaki yaklaşımlar dünyada da mevcut. Açık alanlarda özellikle aşılı bireyler için maske takılmayabileceği şeklindeki görüşler söz konusu. Kişisel görüşüm; az kalabalık olan yerlerde insanlar maskesiz dolaşabilecek gibi gözüküyor” dedi.