Ekonomi

MEB Takvimi Netleşti! 9 Günlük Tatil Ne Zaman? İşte 2022’de Okulların Resmi Tatil Olduğu Günler

Kar tatilinin doyasıya keyfini çıkaran milyonlarca öğrenci, sömestrin ardından ikinci ara tatilinin ne zaman ve kaç gün olduğunu araştırmaya başladı. Ara tatil ve okulların tatil edildiği tüm resmi tatil günlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sömestr tatili kar tatili derken hem öğrenciler hem de veliler tatile doyamadı. Bu nedenle yüzbinlerce öğrenci daha uzun sürecek tatil tarihlerini araştırmaya başladı. Yılın ikinci ara tatil tarihinin yaklaşmasıyla birlikte gözler bir kez daha bu yılın takvimine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Nisan ayında okulların 9 günlük tatile gideceğini duyurdu.

İkinci Dönem Ara Tatil Ne Zaman?

2021-2022 eğitim ve öğretim döneminin Kasım ayına ilk ara tatil ve Ocak ayı sonunda yarıyıl (sömestr) tatili yapılmıştı. İkinci dönemin başlamasıyla birlikte gözler ikinci dönem ara tatil ne zaman sorusunun cevabına çevrildi. 9 günlük olan ikinci dönem ara tatilin 11 Nisan-15 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşeceği öğrenildi.

Okulların Tatil Edileceği Diğer Resmi Günler

Öğrenciler ve veliler okulların tatil edileceği diğer resmi günleri araştırmaya devam ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve 1 Mayıs İşçi Bayramı hafta sonuna denk geliyor. Bu yıl bayram tatillerinin de okulların açık olduğu zamana gelmesi nedeniyle veliler planlama yapabilmek için tarihleri önceden öğrenmek istiyor. İşte bu yıl okulların tatil edileceği diğer resmi tatiller;

Ramazan Bayramı / 2 Mayıs – 4 Mayıs Pazartesi – Çarşamba

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı / 19 Mayıs – Perşembe

Kurban Bayramı / 9 Temmuz – 12 Temmuz Cumartesi – Salı ( Okullar Kapanmış Olacak)