EğitimGündem

YKS’ye Girecekler Dikkat! Bunu Yapmayanlar Sınava Giremeyecek!

ÖSYM tarafından belirlenen YKS başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından başvuru yapmayı unutan ya da çeşitli sebeplerle başvurularını tamamlayamayan öğrenciler için bir şans daha verildi. Buna göre sınava girmek isteyenler için YKS geç başvuruları yarın (16 Mart) başlayacak.

11 Şubat – 7 Mart 2022 Tarihleri arasında tamamlanan YKS başvuru işlemleri ardından YKS geç başvuru gününe sadece 1 gün kaldı. YKS başvurusunda bulunmak isteyen fakat tarihleri kaçıran üniversite adayları için YKS geç başvuru tarihi açıklandı. Adaylar ise YKS geç başvuru tarihi ne zaman, YKS geç başvuru ücreti ne kadar araştırmasına başladı. İşte ÖSYM’den YKS hakkında önemli detaylar…

YKS Geç Başvuru Tarihi Ne Zaman?

YKS geç başvuru tarihi 16 Mart 2022 Çarşamba günü olarak açıklandı. Adaylar geç başvurularını sadece 16-17 Mart tarihleri arasında tamamlayabilecek.

YKS Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar?

YKS Sınav Ücretleri (TYT/AYT/YDT Her Biri İçin) : 115,00 TL’dir. Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olarak 16-17 Mart 2022 tarihlerinde ödenecektir.

2021-TYT Puanı 200 ve Üzeri Olan ve Bu Puanını 2022-YKS’nin Hiçbir Oturumuna Girmeden, 2022-YKS Merkezi Yerleştirmede veya Özel Yetenek Sınavıyla Yerleştirmede Kullanmak İsteyen Adaylar İçin 2022-YKS Başvuru Ücreti: 30,00 TL’dir. Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda Başvuru Ücreti, %50 artırımlı olarak Geç Başvuru Günlerinde ödenmelidir.