Editörün SeçtikleriGündem

Gelecek Partisi İzmir’de bir adım daha attı: Davutoğlu’ndan İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı’ya tam destek!

İzmir’de birçok badire atlatan bir buçuk senede beş il başkanı değiştiren Gelecek Partisi, İzmir’in en genç il başkanı olarak atanan gazeteci il başkanı Onur Sivaslı ile adeta küllerinden yeniden doğdu.

Genel Başkanları eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ittifakın cumhurbaşkanı adayı gibi karşılatan Sivaslı, İzmir’in tanınmış siyasetçilerini ve mevcut belediye başkanlarını Davutoğlu’nun karşısına koydu. Özellikle ikiyüzelli dernek başkanıyla yapılan STK buluşması ve Burhan Özfatura ile Davutoğlu özel görüşmesi İzmir’e damga vurdu.

CUMHURBAŞKANI SUİTİNDE KALDI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu iki günlük İzmir ziyareti gerçekleştirdi. İl başkanlığı, Buca ve Menderes ilçe açılışlarını gerçekleştiren Davutoğlu İzmir programına İzmir’in tarihi Atlas Oteli’nde başladı. Konaklamayı da Tarihi Atlas Oteli’nde Celal Bayar ve İsmet İnönü’nün cumhurbaşkanıyken kaldığı Cumhur Suit’inde gerçekleştiren Davutoğlu, toplantılarını ve özel görüşmelerini de aynı otelde gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI MASASINDA OTURDU

Davutoğlu’na özel tahsis edilen görüşme odasında İsmet İnönü’nün cumhurbaşkanıyken otelde kullandığı masanın bulunması ve görüşmelerini bu masada oturarak yapması da siyasi bir mesaj olarak kulisleri hareketlendirdi. İzmir’in CHP’li birçok belediye başkanı, eski başbakanlarına nezaket ziyaretinde bulunduklarında da Davutoğlu yine konuklarını bu masada oturarak ağırladı.

IŞILAY SAYGIN’LI MESAJ

Türkiye’nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı olan İzmir’in en önemli siyasetçilerinden rahmetli Işılay Saygın tarafından kurulan İzmir Platformu ile şehirdeki programına başlayan Davutoğlu’na bu programda eşi Sare Davutoğlu’da eşlik etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı aynı zamanda İzmir’in Konak İlçesi Eski Belediye Başkanı olan İzmir’in tanınmış siyasetçilerinden Hakan Tartan, İzmir Eski Milletvekili ve Urla Eski Belediye Başkanı Bülent Baratalı, İzmir Eski Milletvekili ve Narlıdere Kurucu Belediye Başkanı aynı zamanda İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Türkiye Belediye Meclis Üyeleri Derneği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık vb. birçok önemli siyasi aktörün hazır bulunduğu bu toplantıda Davutoğlu parti politikalarını anlattı.

SOYER; “UMUT OLDUNUZ”

Kemeraltı çarşı ziyareti için Otelden ayrılan Davutoğlu’nu bu ziyaret öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, makamında ağırladı. Ziyarete Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Başkan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı ve genel başkan yardımcıları katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6 siyasi parti liderinin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hepimize umut oldunuz. Herkesin fedakârlığıyla, herkesin çabasıyla gelinen bir nokta. Bu çok kıymetli. Geleceğimize ışık tutan, bizleri umutlandıran bir an oldu. Siyasi farklılıklarımız dışında çok fazla ortak noktamız var. Umudumuz çok büyük. Çünkü biz bu yönetimi hak etmiyoruz” diye konuştu.

“ANA DAMARI TEMSİL EDİYORUZ”

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ise “Türk siyasetinin yeni bir nefese ihtiyacı var. Nefes almakta zorlanıyoruz. Bu masa Türk siyasetinin ana damarlarını temsil eden bir masa. İnşallah daha iyi aşamalardan geçeceğiz. O masa bu ülkede psikolojik bir devrim yarattı. Bir araya gelinemez denilen partiler bir araya geldi. Genel başkanlar arasında da çok büyük bir nezaket var. Bütün zorlukları hep beraber aşacağız. Toplum artık o masanın dağılmasına izin vermez. Buna inanacak da İzmir’dir” ifadelerini kullandı.

SOYER’DEN ZEYTİN DALI

Toplantının ardından Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’na zeytin fidanı ve topraktan yapılmış bir gramofon hediye etti. Davutoğlu ise Neptün Soyer’e İzmir ziyareti anısına “Medeniyetler ve Şehirler” adlı kitabını hediye etti. Neptün Soyer ve Sare Davutoğlu, Çetin Emeç Sanat Galerisi’ndeki Nezahat Sevim’in Mavi Düşler Geçmişten Geleceğe Nakış Sergisi’ni gezdi.

İZMİR TABİP ODASI’NI ZİYARET ETTİ

Konak ilçesinde Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyareti yapan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve partililerle birlikte daha sonra İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı ile görüştü. İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı ile birlikte İzmir Tabip Odası’nın Alsancak’taki binasına gelen Davutoğlu’nu İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı ve İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel karşıladı. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hekimlere yönelik “Giderlerse gitsinler” sözlerine tepki gösterdi.

“SİYASETÇİLER GİDEBİLİR, HEKİMLİK HEP KALACAK”

Son dönemde hekimlerin meslek onurunun yıpratıldığını söyleyen Davutoğlu şunları söyledi: “Desteğimizi ifade etmek için buradayız. Hekim insanlık tarihinin en eski mesleği. Hekimlerin olmadığı dünyada siyasetçilerin olmasının hiçbir anlamı yok. Siyasetçiler gidebilir ama hekimlik hep kalacak. Ne olursa olsun hekimler kalacak. Yirmi iki yıllık en az tıp eğitimi var. Sokakta bile ders yapılabilir. Önemli olan binalar değil. Öğrenci buluşmuş, gönülleri de birleşmişse her er sınıftır. Tabi ki teknik altyapı, binalar önemli. İşin esası hekimdir. Okullarda öğretmen, adliyelerde hâkimdir. Hakim adalete hükmetmezse bina ne kadar büyük olursa olsun çöker. Hekimler mutlu değillerse binalar sağlık vermez. Pandeminin ikinci yılındayız. 17 Mart’ta açıklama yapmıştık yeni bir partiydik. Açıklama yaptık. ‘Pandemide eğitim, sağlık ve tarım, varoluşsal alanlardır, tasarruf edilmez’ diye. Özellikle cerrahi alanlarda görerek öğrenilir. Biz ‘100 bin yeni doktor çıkardık, eskilerine ihtiyaç yok’ dediğiniz zaman o 100 bin doktora da haksızlık ediyorsunuz.”

İL BİNASINI AÇTI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2 günlük İzmir programı kapsamında partisinin il binası açılışını gerçekleştirdi. Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı ile birlikte açılış kurdelesini kesen Davutoğlu, yaptığı konuşmada, “Öncelikle İl Başkanımız Onur beye yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. İzmir bizim için çok önemlidir. İzmir, Adnan Menderes ile çok partili demokrasiye geçilmesinin merkezidir. Bugün İzmir’de Türkiye’nin geleceği için yepyeni bir başlangıca hep beraber adım atıyoruz. Bundan yaklaşık 2 sene 3 ay önce, Gelecek Partisi’ni kurduk. Bugün Türkiye’nin her yerini sarmış durumda. Doğu’dan Batı’ya, Ardahan’dan Edirne’ye, Hakkari’den Muğla’ya, Artvin’den İzmir’e her yerde Gelecek Partisi’ni görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu bina 24 saat açık bir şekilde İzmirlilere hizmet verecektir” ifadelerini kullandı.

KEMERALTI VE KARŞIYAKA ÇARŞI ZİYARETLERİ

Davutoğlu, kent merkezindeki programlarının ardından Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Kemeraltı ziyaretinde Konak Belediye Başkanı Abdul Batur ve Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran’ın da selamlama için bulunması dikkatlerden kaçmadı. Kemeraltı’nda Cuma Namazı’nı kılan Davutoğlu daha sonra Konak’tan Karşıyaka’ya feribotla geçti. Feribotta vatandaşlarla sohbet eden Davutoğlu Karşıyaka İskelesi’nden çarşıya geçti.

İZMİR MARŞIYLA KARŞILANDI

Karşıyaka Çarşısı’nda Davutoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından bandoyla karşılandı. Bando’nun İzmir Marşı çalmasıyla Davutoğlu ve vatandaşlar marşa eşlik etti.

ZÜBEYDE HANIM ANITI ZİYARETİ

Davutoğlu, İzmir programı kapsamında Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nı ziyaret etti. Anıta karanfil bırakarak Sare hanımla birlikte dua eden Davutoğlu daha sonra yakınlardaki bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet edip, esnafın sorunlarını dinledi.

STK’LAR İLE GÖVDE GÖSTERİSİ

Davutoğlu akşam saat 20:00’de İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı tarafından organize edilen Davutoğlu-STK buluşmasına katıldı. İzmir’deki Tarihi Havagazı Fabrikası’nda 250 sivil toplum kuruluşu (STK) başkanıyla yemekli toplantı şeklinde geçen buluşmaya davetlinin çok üstünde STK başkanı katılım gösterdi. Salon kapasitesi sebebiyle şimdilik 250 dernek başkanı ile gerçekleşen yemeğin bir ilk olduğunu söyleyen İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, bundan sonra Genel Başkanları ile dernek başkanlarını birçok organizasyonda buluşturacağının sözünü verdi. Salondaki bir çok STK başkanı ile gazetecilik mesleğinden dolayı yakın arkadaş olduğunu belirten Sivaslı, masaları tek tek dolaşarak herkesle selamlaştı. STK başkanları ile il başkanının yakın arkadaşlığı ve söz alan STK başkanlarının il başkanına desteklerini iletmeleri de İzmir siyasetini hareketlendirdi.

STK buluşmasında İzmir’in “ufuk şehri” olduğunu dile getiren Davutoğlu, “Ülke olarak İzmir’e borçluyuz. İzmir, İstiklal Savaşı’na direnenlerin Hasan Tahsin’in şehridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehridir. Efelerin, zeybeklerin, yiğitlerin şehridir.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, “Kutuplaşmaya karşı bir araya geldik, gün farklı düşünceler ile birbirimize düşman olmanın günü değil. Gün ayrışma değil paylaşma günüdür, gün küsme değil barışma günüdür, gün kutuplaşma değil aynı bayrağın altında yürüme günüdür.” diye konuştu. Program sonrası Sare Davutoğlu ile masaları tek tek dolaşan Ahmet Davutoğlu, STK başkanlarıyla tek tek konuşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gecede ayrıca Gelecek Partisi’ne üye olan Batı Anadolu Kuyumcular Federasyonu Başkanı, Türkiye Kuyumcular Teşkilat Başkanı ve İzmir Kuyumcular Odası Eski Başkanı Turgay Baransel’e parti rozeti bizzat Genel Başkan Ahmet Davutoğlu tarafından takıldı.

GENÇLERLE BULUŞTU

Ahmet Davutoğlu, daha sonra Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde gençlerle buluştu. Kent Arşivi’nin konferans salonunda yoğun katılımla soru-cevap şeklinde gerçekleşen buluşma gece geç saatlere kadar sürdü.

İZMİR BASINIYLA BULUŞTU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İzmir ziyaretinin ikinci gününde basın mensupları ile bir araya geldi. “ İzmir’de de bizim iddiamız en güçlü parti olmak. Bu yolda önemli yol kat ediyoruz. Erken seçim olursa en hazır şekilde seçime gireceğimize inancımız tam” dedi.

ONUR SİVASLI’YA TAM DESTEK

İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı’ya desteğini yineleyen ve seçimlere onunla gidileceğini belirten Davutoğlu’nun, ‘İzmir basınından bir il başkanına sahibiz. Zor soruyordu ondan il başkanı yaptık’ demesi salonda tebessümlere sebep oldu. Basın mensupları da sorularına başlamadan önce genelde müteahhit il başkanlarına alışık olduklarından basının içinden bir il başkanı seçmesi sebebiyle Davutoğlu’na teşekkürlerini sundular.

MHP’NİN ADAYIYLA BULUŞMA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesini ziyaret etti. APİKAM Genel Koordinatörü Hasan Tahsin Kocabaş ile İktisat Kongresi Sergisi ve Ulaşım Sergileri’ni gezdi. İzmir’in kurtuluş günü için hazırlanan 100 yıllık el yapımı Türk bayrağına özel ilgi gösteren Sare ve Ahmet Davutoğlu çifti bayrak ve hazırlayan aile hakkında detaylı bilgi aldı.

İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı’nın yakın dostu olan APİKAM Müdürü Hasan Tahsin Kocabaş’ın 28 Mart 2004 Yerel seçimlerinde MHP’ nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması da kent siyasetini hareketlendiren olaylardan biri oldu. Merkez sağın İzmir’deki önemli isimleriyle İzmir’de buluşan Davutoğlu, ziyaret sonrası Hasan Tahsin Kocabaş’a imzalı kitabını hediye etti.

RUMELİ KADINLAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET

Davutoğlu, İzmir Rumeli Kadınları Derneği’ne (İZRUKAD) giderek dernek yetkilileri ile görüştü. Dernek Başkanı Gülay Şengül tarafından kapıda karşılanan Davutoğlu, balkanlar konusunda yaptığı çalışmaları anlattı. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’da görüşmeye gelerek Davutoğlu’na kente yaptığı ziyaretten dolayı teşekkürlerini sundu. Görüşme sonrası Dernek Başkanı Şengül, İl Başkanı Onur Sivaslı’yı yakından tanıdıklarını, dernek olarak kendisiyle iyi ilişkilere sahip olduklarını özellikle belirterek il başkanı seçiminden dolayı teşekkür etti.

BURHAN ÖZFATURA ZİYARETİ

Ahmet Davutoğlu, İzmir’in efsane başkanlarından ve İzmir’de merkez sağın belki de en önemli ismi olan Burhan Özfatura ile Engelsiz Yaşam Köyü’nde buluştu. Vakıf şeklinde işletilen ve başkanlığını Özfatura’nın yaptığı Engelsiz Yaşam Köyü hakkında bilgi alan Davutoğlu daha sonra güncel siyasi konular hakkında görüşmek üzere Burhan Özfatura ile İzmir Siyasetini hareketlendiren özel bir görüşme gerçekleştirdi.

İkilinin görüşmesinden sonra Davutoğlu, Buca İlçe Binası’nın açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu ilçe binasının açılışını İlçe Başkanı Ali Sun Buca ve İl Başkanı Onur Sivaslı ile gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile kurdele kesti. Açılışta bir çok siyasi partinin ilçe başkanları da hazır bulundu. Daha sonra Davutoğlu aynı binada bulunan Saadet Partisi ilçe başkanlığını ziyaret ederek, çaylarını içti, ilçe anı defterini imzaladı.

Buca ilçe binasının ardından Menderes ilçe binasının açılışını büyük bir kalabalıkla gerçekleştiren Davutoğlu, ilçe Başkanı Eyüp Akbaş ve İl Başkanı Onur Sivaslı ile ilçede esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İlçe açılışındaki kalabalıktan ve ilçe binasının merkezi yerinden çok memnun olan Davutoğlu, İlçe Başkanı Eyüp AKBAŞ’a teşekkür ederek partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Program sonrası Genel Başkan Ahmet Davutoğlu karayolu ile şehirden ayrıldı.

İZMİR PROGRAMINDAN FOTOĞRAFLAR;

Kaynak: Egehaber.com