Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyenler için Vakıfbank yüzde 0,88 faiz oranlı konut kredisini başlattı!

Türkiye’de artan enflasyon ile birlikte akaryakıt, market ürünleri, enerji fiyatları, temel gıda fiyatları, otomobil fiyatları, gayrimenkul ve emlak fiyatları hızlı bir artış yaşadı. Artan fiyatlarla birlikte düşen alım gücü tüm vatandaşları etkilerken, özellikle de ev sahibi olmak isteyen birçok vatandaş, yüksek oranlarda artan ev fiyatları sonrasında bu hayallerini başka bir tarihe ertelemek durumunda kaldı. Ancak birçok banka, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara konut kredileri sunarak, bu hayallerin gerçeğe dönüştürülmesinde destek olmak isterken, en büyük desteklerden biri de Vakıfbank’tan geldi. Vakıfbank, “Kentsel Dönüşüm Kredisi” ile hazırladığı konut paketini duyurdu, vatandaşlar Vakıfbank şubelerine akın etmeye başladı. İşte detaylar…

Vakıfbank Kredilerinden Kimler Yararlanabiliyor?

Vakıfbank, bir kamu bankası olarak afet riski olan yapıların dönüştürülmesinde destek oluyor. Türkiye’de 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında kişilere sunulan kredide Vakıfbank, %0,88 faiz oranlı Kentsel Dönüşüm Kredisi imkanını sağlıyor. Bu kredi kampanyasından öncelikle evini yeniden inşa ettirmek isteyen hak sahipleri yararlanabiliyor.

Ayrıca konutları riskli yapı olarak tespit edilen ve farklı konut almak isteyen mülk sahipleri de bu kredilerden öncelikli olarak yararlanabiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu alandaki hak sahiplerine bir faiz desteği sağlıyor. Bu haktan yararlanmak isteyenlerin, riskli yapı olarak tespit edilen binayı anlaşma ile tahliye etmiş olması gerekiyor.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Vade Seçenekleri ve Kredi Limiti

Vakıfbank tarafından sunulan Kentsel Dönüşüm Kredisinden hak sahipleri 400 bin TL üst limite kadar yararlanabiliyor. Ancak hak sahibi birden fazla bölüme sahipse, her bağımsız bölüm için yine maksimum 400 bin TL limit belirleniyor ve toplam limit de 2 milyon TL’yi aşamıyor. Söz konusu kredide vade sınırı ise 120 ay olarak belirleniyor. Ancak bina konut değil de işyeri ise bu vade maksimum 7 yıl olarak belirleniyor.