Editörün SeçtikleriEkonomi

Bu zam sigarayı bıraktırır! Sigaraya büyük zam geliyor! Tarih verildi..

Geçtiğimiz günlerde sigara fiyatlarına 2 TL civarı zam yapılmıştı. Konuya ilişkin Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş tarafından çok önemli bir açıklama daha geldi. Aybaş yaptığı açıklamasında sigara ve yanında alkole de zam geleceğini söylerken, tarihi de verdi. Sigaraya ne zaman zam gelecek? İşte detaylar..

Aybaş, Twitter hesabı üzerinden çok önemli bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında sigara ve alkol dağıtıcılarının zamma hazırlıklı olması konusunda haber verdiğini belirtti. Pazartesi günü sigaraya, Nisan ayının 2’sinde de alkole zam geleceğini açıkladı.

SİGARAYA DAHA ÖNCE DE ZAM GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde sigaraya 2 TL’lik zam yapılmıştı. Mart ayı içerisinde yapılan zam sonrasında vatandaşlar duruma isyan ederken, sigaraya 2. Zam haberi can sıktı. Zammın miktarı açıklanmazken, alkole yüzde 10-15 arasında zam geleceğini söyleyen Akbaş, tarihi de belirtti.

ZAMLARIN TARİHİ

Alkol ve sigaraya gelen zammı açıklayan Aybaş, şu açıklamayı yaptı:

“Sigara ve alkol dağıtıcıları zamlara hazır olmamız için haber verdi. Pazartesi yüksek ihtimal ile sigaraya zam gelecek. Alkole de yüzde 10-15’lik bir zam gelecek. Alkol zammının Ramazan Ayı’nın girişinde, Nisan ayının 2’si gibi gelmesini bekliyoruz”