Genel

Felaket kaza: Dolu yolcu otobüsü şarampole uçtu! Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Sabah saatlerinde korkunç bir kaza haberi geldi. Erzincan’da yolcu otobüsü şarampole doğru uçtu. Meydana gelen kaza sonrasında ölü ve yaralı olanların olduğu açıklandı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Detaylar haberimizde..

Olay Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde meydana geldi. Dolu yolcu otobüsü şarampole uçtu. Araç içerisindeki 2 yolcu hayatını kaybederken, 7’si ağır olmak üzere 31 kişi yaralandı.

Iğdır’dan Ankara’ya doğru seyahat eden otobüs Erzurum-Erzincan karayolunda Bayırbağ mevkisinde yol kenarında bulunan ağaca çarptı. Ağaca çarpan otobüs şarampole yuvarlandı.

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Meydana gelen kaza sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD görevlileri, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı olan vatandaşların Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentte bulunan özel hastaneye kaldırdığı belirtildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Kaza sonrasında olay yerine giden Erzincan Valisi Mehmet Makas, bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Vali yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yolcu otobüsünün sürücü hatası nedeniyle şarampole düşüp devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 8’i ağır 32 kişi yaralandı “Ekiplerimizin çalışmaları sonucu yaralılarımızın tamamının ilimizdeki hastanelere sevk işlemi sağlandı. Yaralılarımıza acil şifalar ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah başka can kaybı olmaz”

Bazı vatandaşların hafif yararlandığı ifade edildi. Olay yerindeki incelemesi sonrasında hastanede yaralıları ziyaret eden Vali Makas hafif yaralılara da geçmiş olsun dileklerini iletti.