Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emeklilere ek ödemeler başladı! Emeklinin hesabına 2.500 TL yatıyor: Herkes ATM’den paranızı alabilirsiniz

Türkiye İş Bankası tarafından emeklilerin tamamını ilgilendiren çok önemli bir duyuru yayımlandı. Bu duyuruda emeklilere promosyon ödemesi yapılacağı belirtildi ve ek ödemelerin hangi koşullarda yapılacağı ifade edildi. Bu kapsamda maaşını İş Bankasına taşıyan ve 3 yıl maaş alma sözü veren emeklilere 2 bin 500 TL promosyon ödemesi verileceği belirtildi. Ayrıca İş Bankası tarafından yapılan duyuruda kampanyanın ayrıntılarına yer verildi. Bu duyuruda şu ifadelere yer verildi:

İŞ BANKASINDAN YAPILAN DUYURU

“SGK emeklileri, emeklilik döneminde bankacılık işlemlerini kolay ve hızlı gerçekleştirmenin rahatlığını İş Bankası ayrıcalıkları ile yaşıyor.

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile mevcut maaşını İş Bankası’ndan almakta olan, ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası’nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını 1 Nisan -30 Haziran 2022 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde İş Bankası’na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 2.500 TL’ye varan promosyon ödemesinden faydalanabiliyor. Üstelik SGK emekli maaşını İş Bankası’na taşıyanlar, Maximum Kart ve ek kartları için ücret ödemiyor, birçok ayrıcalık ve avantajdan da yararlanabiliyor.

Yurt genelinde sayısı 1.300’e yakın şube ve 6.500’ü aşkın Bankamatik aracılığı ile emekli maaşına kolayca ulaşmak isteyen tüm emeklilerimiz, İşCep’ten, İnternet Şubesi’nden ya da en yakın İş Bankası şubesinden emekli maaşlarını kolayca taşıyabiliyor.”

30 HAZİRAN’DA SONA ERECEK

İş Bankasının resmi web adresi üzerinden yapılan duyuruda T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasındaki anlaşma kapsamında 1 Nisan -30 Haziran 2022 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde mevcut maaşını İş Bankası’ndan almakta olan, ilk maaş ödemesi için İş Bankası’nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) Bankadan alabilecekleri ifade edildi.

EMEKLİLERE 2.500 TL PARA VERİLİYOR

Türkiye İş Bankası tarafından yapılan duyuruda 2020/2023 dönemi için Promosyon tutarı, ödemelerine aracılık edilen tüm emekli maaşlarının 1 aya karşılık gelen tutarı (varsa haciz ve nafaka kesintisi düşülerek) üzerinden hesaplanır ve 3 yıllığına peşin olarak 1.500 TL’den düşük (1.500 TL hariç) maaşlar için 2.250 TL, 1.500 – 2.500 TL arası (2.500 TL hariç) maaşlar için 2.375 TL, 2.500 TL ve üzerinde maaşlar için 2.500 TL ödeme yapılacağı belirtildi.

KAMPANYANIN AYRINTILARI

Emekli maaşı almakta olan kişilerin promosyon ödemeleri başvurularından itibaren 3 iş günü içerisinde, yeni maaş alacak kişilerin ödemeleri ise ilk maaş ödemesini takiben 3 işgünü içerisinde gerçekleştirildiği belirtilen duyuruda promosyon ödemeleri 4 Mart 2020 tarihinden itibaren başladığı İş Bankası nezdinde açık takip süreci devam edenlerin promosyon başvuruları, söz konusu borçlarının tamamen tahsil edilmesinin ardından ayrıca değerlendirileceği paylaşıldı.

Ayrıca İş Bankası tarafından yapılan duyurunun devamında “Taahhüt süresi içinde herhangi bir nedenle SGK tarafından gelir/aylık ödemesinin kesilmesi, gelir/aylığının farklı kuruma taşınması durumunda, İş Bankası’nın yazılı bildirim yapmasına gerek kalmaksızın kalan taahhüt süresi dikkate alınarak kıstelyevm usulü ile ödenen promosyon tutarı iade alınacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Kampanyanın ayrıntılarına ise “https://www.isbank.com.tr/sgk-emeklilerine-ayricaliklar” web adresinden ulaşılabileceği aktarıldı.