Gündem

Salgının başından beri varlardı: Bilim Kurulu bir daha toplanmayacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2020 yılının Mart ayında yaptığı açıklamasında ülkemizde ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü duyurmuştu. O günden bu güne kadar pek çok kararlar alınırken, Türkiye’nin yarısından fazlası salgına yakalandı. Bakanlık bu süre içerisinde Bilim Kurulu’nu topladı. Bilim Kurulu çeşitli dönemlerde gündemi değerlendirerek yeni kararları Erdoğan’a sundu.

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre Bilim Kurulu acil bir durum olmadığı sürece bir daha toplanmayacak.

BİLİM KURULU BİR DAHA TOPLANMAYACAK

Cumhurbaşkanı maske kısıtlamasının kalktığını ifade ederken, Bilim Kurulu’nun aldığı toplanmama kararını ise şu şekilde duyurdu:

“Salgının artık kitlesel tehdit olarak çıkmasıyla  beraber Avrupa ülkeleri kısıtlamaları kaldırmıştır. Ülkemizin de bu aşamaya geldiğine inanıyorum. Bilim Kurulu bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapma gereği olmadığına karar vermiştir. Yaklaşık 3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulu’nun tavsiyesi, 65 yaş üstü ve riskli hastalığı olanların maske kullanmaya devam etmesidir”