Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emekliler dev müjde! Bakan Bilgin açıklıyor: Emekli maaşlarına 1.354 TL fark zammı! İşte en düşük emekli maaşı zam tablosu

ir yandan emekli ve memur zammı için belirleyici olacak veriler gelmeye devam ederken, araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaparak en düşük emekli maaşı hakkında bir müjde olacağını ve bunu 1 Mayıs’ta açıklayacağını belirtmişti. Dün Bakan Bilgin’den herhangi bir açıklama gelmezken bu müjdenin duyurulması için yakın zamanda Bakan Bilgin’den bir açıklama bekleniyor. Açıklama beklenirken yeni hesaplamalar da yapılması ile beraber en düşük emekli maaşı ve emekli maaşı fark zammının ne kadar olacağı hesaplanmaya başlandı. Bakan Bilgin’in açıklamalarının hemen ardından heyecanla beklemeye başlayan emekliler “1. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 2. Emekli ve memur Temmuz zammı için sosyal refah düzenlemeleri neler olacak? 3. Düzenlemeler maaşlara nasıl yansıyacak?” sorularının yanıtını şimdiden araştırmaya başladı.

ZAM TABLOSU NETLEŞMEYE BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşları yapılacak düzenleme hakkında bilgi vereceğini yaptığı açıklamasında belirtmişti ancak 1 Mayıs’ta açıklama beklenirken bu beklenti karşılanmadı. Emekli maaşı düzenlemesinden 800 bin kişinin faydalanması beklenirken Merkez Bankası’nın enflasyon tahmini ve beklentilere göre hesaplanan rakamlarla emekli ve memur maaşları için Temmuz zammı tablosunun netleşmeye başladığı paylaşıldı.

1.354 TL FARK OLUŞUYOR

Yeni uygulanacak en düşük emekli maaşı ile ilgili rakam paylaşmayan Bakan Bilgin, “Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs’ta açıklayacağım” ifadelerini kullanmıştı.

13 milyar liralık yıllık maliyete bakıldığında 800 bin kişi için aylık 1.354 TL’lik bir fark ortaya çıktığı belirtilirken bu farkın en düşük maaşlara eklendiğinde zamla birlikte taban maaşın 3.500 lira ile 4.000 lira arasında bir rakama ulaşması beklendiği bildirildi.

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ

Bunun dışında 1 Mayıs’ta bu emekli maaşı zammı hakkında bir açıklama gelmezken Bakan Bilgin’in yakın zamanda detayları açıklaması bekleniyor. Bakan Bilgin’den bir açıklama geldiğinde okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.