Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Kimliği ve ehliyeti olanlara son dakika duyurusu! Zorunlu oluyor: Herkes mutlaka yaptırsın

Kimliği ve ehliyeti olanlara son dakika duyurusu yapıldı. 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen kimlik ve ehliyetler ile ilgili İçişleri Bakanlığı açıklamada bulunurken İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 31 Aralık 2022 tarihine kadar eski kimlik ve ehliyetlerin yenilenmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca bu duyuruda bunun için yapılması gerekenler de paylaşıldı.

31 ARALIK SON TARİH

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022’ye kadar uzattığı hatırlatılırken eski tip ehliyetlerin yenileme işleminin doğabilecek cezaların önüne geçilmesi için 2022 yılı bitmeden yapılması gerektiği ifade edildi. Ayrıca bu konu hakkında yapılan duyurunun devamında sürenin daraldığı belirtilerek Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü de bu konuda sürücülere uyarı yaptı. Ehliyetini yenileyecek olan sürücülerin ‘randevu.nvi.gov.tr’den ya da Alo 199’dan randevu alabildiği paylaşıldı.

15 LİRA ÖDENECEK

Randevuyu alanların 15 liralık değişim ücretini (değerli kağıt bedeli) başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine, ‘ivd.gib.gov.tr’ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırması gerekiyor. Başvuruda gereken belgeler de paylaşıldı. Bu belgeler de şöyle oldu:

BAŞVURU BELGELERİ

-Nüfus cüzdanı,

-Eski sürücü belgesi,

-15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz,

-Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve ‘sürücü olur’ yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporu.

PARA CEZASI VERİLECEK

Ehliyetini yıl sonuna kadar yenilemeyen vatandaşlar yeni yılda girdikleri trafik uygulamalarında eski tip ehliyetler nedeni ile para cezası verilecek. Bundan dolayı sürücülerin ehliyetlerini yıl sonuna kadar yenilemeleri gerekiyor.