Ekonomi

İzmir Büyükşehir Belediyesi öğrenci başına 3.200 TL karşılıksız burs vermeye başladı!

Küresel ekonomi piyasalarında yaşanan fiyat dalgalanmaları, gelişmiş ekonomilerde etkilerini gösterirken, bu dalgalanmalar Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerini daha derinden etkiliyor. Türkiye’nin yüksek oranlı şekilde etkilendiği bu dalgalanmalardan biri, pandemi döneminden bu yana görülüyor. Bu nedenle de Covid-19 salgınının Türkiye ve dünya genelinde yayılmaya başladığı süreçten bu yana ülkemizde ekonomik anlamda sallantılar görülüyor. Yaşanan zorlu ekonomik koşullardan halkın her kesimi etkileniyor ancak bu noktada en fazla sorunla öğrenciler karşılaşıyor. Harçlıklarıyla hem okul masraflarını hem de temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan öğrenciler için İzmir Büyükşehir Belediyesi burs imkanı sağlıyor. Bu da öğrencilerin, maddi sorunları daha az düşünerek eğitimlerini sürdürmelerini sağlıyor. İşte detaylar…

Öğrencilere Burs Desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin eğitim hayatlarına kesintisiz bir şekilde devam edebilmeleri için, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına öğrencilere burs veriyor. Söz konusu burs tutarı öğrenci başına 3 bin 200 TL olarak belirleniyor ve bur ödemeleri, 8 aylık aktif eğitim sürecinde aylık 400 TL olarak ödeniyor. Söz konusu burs için başvurular online şekilde yapılabiliyor.

Kimlere Burs Verilecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği 3 bin 200 TL’lik öğrenci burslarından, ailesi İzmir’de ikamet eden öğrenciler yararlanabiliyor. 5.000 öğrenciye verilen burstan yararlanmak için bizizmiriz.com adresindeki formun doldurularak başvuru yapılması gerekiyor. Burs başvurusunda bulunmak ve burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin bazı kriterleri karşılamaları gerekiyor.

Kimler Bu Burstan Yararlanabilir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin ailelerinin İzmir’de yaşıyor olması gerekiyor ve bu noktada öğrencinin eğitim gördüğü şehir fark etmiyor. Ayrıca kişinin 18-25 yaş aralığında, not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.00, 100 üzerinden en az 53 olması gerekiyor. Öğrencinin sınıf tekrarı yapmamış olması ve vakıf üniversitelerindeki öğrencilerin de tam burslu öğrenim görüyor olması gerekiyor. Her haneden en fazla bir kişi bu burstan yararlanabiliyor.