EkonomiEmlak

Ev sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli ailelere SGK’dan faizsiz konut kredisi desteği geldi!

Covid-19 salgını, küresel anlamda ekonomik sarsıntıların yoğun şekilde görülmesine neden oldu. Pandemi sürecinde yaşanan tedarik zinciri aksamaları ve çip krizi gibi olumsuz gelişmeler, dünya genelinde ülkelerin ekonomik anlamda zorluklar yaşamasına neden oldu. Zira bu süreçte enflasyon hızla artış gösterirken, artan enflasyondan payını en ciddi şekilde alan sektörlerden biri de emlak ve gayrimenkul sektörü oldu. Artan ev fiyatlarından dolayı birçok vatandaş ev sahibi olma hayalini ertelerken, bankaların sunduğu konut kredilerindeki faiz oranları da caydırıcı boyutlara ulaştı. Ancak SGK, ev sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli ailelere faizsiz konut kredisi desteklerini başlattı ve vatandaşlar ev sahibi olmak için bu kredide adeta sıraya girmeye başladı. İşte detaylar…

SGK Faizsiz Konut Kredisi Desteği Veriyor

Kendi evini almak isteyen ancak konut kredilerinde artan faizler nedeniyle hayalini erteleyen vatandaşlara SGK dev bir fırsat sunuyor. SGK, faizsiz konut kredisi desteği sağlayarak, sigortalıların ve sigortalı kişinin eş ve çocuklarının ya da anne ve babalarının bu krediden yararlanmasına olanak tanıyor. SGK, söz konusu faizsiz konut kredisi desteğini Ziraat Bankası anlaşması ile vatandaşlara ulaştırıyor. Ancak SGK’nın sunduğu faizsiz konut kredisinden bazı kriterleri karşılayan vatandaşlar yararlanabiliyor.

Kimler, Nasıl Faizsiz Konut Kredisi Alabilir?

SGK’nın Ziraat Bankası anlaşması ile sunduğu faizsiz konut kredisi desteklerinden harp veya vazife malulü olarak aylık alanlar ya da bu kişilerin dul ve yetimleri, söz konusu aylığı alırken faizsiz krediden yararlanmamışken vefat edenlerin dul ve yetimleri, söz konusu aylığı alırken sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlileri ve 684 sayılı KHK kapsamındaki 15 Temmuz Gazileri bu krediden yararlanabiliyor. Bu krediden yararlanmak isteyenler TOKİ’ye ilgili belgelerle başvuruda bulunması ve Ziraat Bankası şubelerine gitmesi gerekiyor.