Ekonomi

İhtiyaç kredilerinde yeni dönem başladı! Kredi başvurusu yapmadan önce bu faiz oranlarına bakmayı unutmayın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de yıllık enflasyon Nisan’da %69,97 olarak gerçekleşti. Dünya genelinde, en yüksek enflasyona sahip ülkeler arasında üst sıralarda yer alan ülkemizde bu nedenle alım gücü çok zayıfladı. Vatandaşlar, paramızın değerinin giderek azaldığı son dönemlerde, temel ihtiyaçlarını karşılama noktasında bile sıkıntı yaşamaya başladı. Hal böyle olunca, özellikle de toplu paralarla masraf yaparak ihtiyaçlarını gidermek zorunda olanlar, bankaların sunduğu ihtiyaç kredilerini araştırmaya başladı. Ancak bankaların ihtiyaç kredilerinde sunduğu faizler ve şartlar değişiklik gösterdiği için, acil nakit ihtiyacı olanlar, en uygun ihtiyaç kredisi şartlarını sunan bankaları araştırıyor. İşte detaylar…

Akbank İhtiyaç Kredisinde Geri Ödemeler

İhtiyaç kredilerinde en uygun şartları sağlayan bankalar arasında yer alan Akbank, ihtiyaç kredilerinde dijital kanallar üzerinden 7/24 başvuru kabul ediyor. SMS ile de başvuruların yapılabildiği Akbank ihtiyaç kredilerinde faiz oranı %2,11 olarak sunuluyor ve bu kredide azami olarak 36 ay vade imkanı sağlanıyor. Bu şartlar altında Akbank’ta 36 ay vadede %2,11 faiz oranında kullanılan 10 bin TL ihtiyaç kredisinde aylık taksit ödemesi de 426,62 TL olarak hesaplanıyor.

Denizbank İhtiyaç Kredisinde Geri Ödemeler

Türkiye’de en uygun ihtiyaç kredisi sunan bankalar arasında yer alan Denizbank ise ihtiyaç kredilerinde %1,69 faiz oranı sağlıyor. Uygun faiz oranının yanı sıra Denizbank da ihtiyaç kredilerinde azami 36 aya kadar vade imkanı sağlıyor ve bu şartlar altında Denizbank’ta 10 bin TL ihtiyaç kredisinde aylık taksit ödemesi 394,09 TL olarak hesaplanıyor.

Garanti BBVA İhtiyaç Kredisinde Geri Ödemeler

Türkiye’nin en büyük bankaları arasında yer alan Garanti BBVA da ihtiyaç kredilerinde %2,41 faiz oranı sunuyor. Garanti BBVA da mevzuat gereği bu kredi türünde azami 36 aya kadar vade imkanı sağlıyor ve bu şartlar altında Garanti BBVA’da 36 ay vadeli %2,41 faiz oranıyla 10 bin TL ihtiyaç kredisinde aylık taksit ödemesi 450,169 TL olarak hesaplanıyor.