Ekonomi

Taşıt kredisinde faiz ödeme dönemi bitti! O banka sıfır faiz ile finansman desteğini sunuyor!

Araç satın almak, ekonomik koşullardan dolayı son dönemlerde oldukça zorlu bir hale geldi. Artan otomobil fiyatları, pandemi sürecinde görülen çip krizinin etkileri, artan vergiler ve enflasyon gibi etkenler nedeniyle araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar, bu isteklerini ertelemek durumunda kalmaya başladı. Araç sahibi olmak için birikiminin üzerine gereken finans desteğini sağlamak isteyen vatandaşlar bunun için bankaların yolunu tutarken, taşıt kredilerinde sunulan faiz oranlarının yüksek olması da ayrı bir sorun oluşturmaya başladı. Ancak bazı bankalar, faizsiz taşıt kredisi imkanı sunarak, vatandaşlara taşıt alma işlemlerinde gerekli finans desteğini sağlamaya devam ediyor. İşte detaylar…

Türkiye Finans’ta Taşıt Finansman Desteği

Türkiye Finans, bir katılım bankası olarak ve katılım bankacılığı gereğince kredi yerine finansman desteği sunuyor ve bu finansman desteklerinde faiz yerine kâr oranı uygulamasını sağlıyor. Türkiye Finans bu kapsamda Taşıt Finansmanı desteğinde sıfır ve ikinci el taşıt alımları için azami olarak 48 aya kadar da taksitlendirme imkanı sağlıyor.

Türkiye Finans Vade Uygulamaları ve Örnek Ödeme Tablosu

Türkiye Finans’ta, sıfır araçlarda fatura değeri ve ikinci el araçlarda kasko değeri baz alınarak vade süreleri şöyle belirleniyor:

  • 400 bin TL’ye kadar olan araçlarda azami 48 ay,
  • 400 bin – 800 bin TL arası araçlarda azami 36 ay
  • 800 bin – 1,2 milyon TL arası araçlarda azami 24 ay
  • 1,2 milyon – 2 milyon TL arası araçlarda azami 12 ay vade süresi tanınıyor.

Bu şartlar altında Türkiye Finans, %1,79 kâr oranı ve 48 ay vade ile 50 bin TL taşıt finansman desteğinde aylık taksit ödemeleri de 1.832,68 TL olarak hesaplanıyor. Benzer şekilde finansman desteği sunan bankalarda da vade süreleri, BDDK düzenlemesi ile fiyat aralığına göre aynı şekilde uygulanıyor.