Editörün SeçtikleriEkonomi

Meclis’ten onay aldı! Tamamı devlet tarafından ödeniyor! 1.726 TL destek ödemesi!

Devlet tarafından verilen karşılıksız destek ödemeleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu kapsamda son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama genellikle genç kesimi çok yakından ilgilendirdiği belirtildi.

Gençlerin iş hayatında daha fazla yer edinmesini amaçlayan devlet, yeni bir formül geliştirdi. Kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilerin bütün vergi ve primlerini Hazine tarafından ödendiği belirtildi.

18-29 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLERİ İLGİLENDİRİYOR

İlk defa kendine ait bir iş yeri açan ve SGK’ya Bağ-Kur’lu olarak kayıt yapan 18-29 yaşındaki gençlerin bir yıl boyunca primleri devlet tarafından ödeniyor. Bu şekilde genç girişimciler ilk bir yıl boyunca ödeyeceği 20 bin 716 TL’lik prim ödemeleri ceplerine kalırken, devlet genç kesimi desteklemiş olacak.

ARANAN ŞARTLAR NELER?

Devletin sunduğu bu destekten yararlanmak için elbette bir takım şatları taşıyor olmak gerekiyor. Buna göre ilk defa bir iş yeri açan 18-29 yaş arasındaki gençler 3 yıllık vergi istisnasından yararlanabilecek. Buna göre 3 vergi yılı boyunca kazançların 75 bin TL’lik kısmı için gelir vergisi ödemeyecekleri belirtildi. Ancak bu destekten yararlanmak isteyenlerin 29 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

TÜBİTAK’TAN DESTEK

TÜBİTAK ise bu konuda genç girişimlere destek veriyor. Girişimcilerin fikirleri Pazar aşamasına gelene kadar destek verilmeye devam ediliyor. 200 bin TL olan desteğin üst limiti bu yıl alınan kararla birlikte 450 bin TL’ye kadar yükseltildi. Çağrı yapıldığında başvuruda bulunmak yeterli oluyor.