BelediyelerPolitika

Son dakika: CHP’li Belediye Başkanına makamında saldırı!

Gelen bir son dakika haberine göre Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın makamında fiziksel saldırıya uğradığı belirtildi. Beldedeki M.T. isimli bir vatandaşın sorunlarını anlatmak için geldiği Edremit Belediyesi’nde birden Başkan Arslan’a vurdu.

Belediyeye yaşadığı sorunları anlatmak için gelen M.T. isimli bir vatandaş birden Başkan Hasan Arslan’a vurdu. Vurma sonucunda iddiaya göre Başkan Arslan’ın burnunun kırıldığı iddia edildi.

ÇOK SAYIDA POLİS GELDİ

Yaşanan olay sonrasında Edremit Belediye binasına çok sayıda polisin geldiği ve bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Burnu kırılan Başkan Arslan hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Belediye başkanına saldıran M.T. isimli vatandaş ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Belediye Başkanına yapılan çirkin saldırı sonrasında sosyal medyada çok sayıda kınama mesajı yayınlandı.

BAŞKAN ARSLAN YARIN OPERASYON GEÇEREK

Emniyet çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Selman Hasan Aslan, “Görevimiz gereği bir saldırıya uğradık makamımızda. Beş arkadaşımız ile birlikte iken. Böyle bir saldırıya uğradık. Kınıyoruz. Gerekli yasal işlemleri başlattık. Sağ olsunlar sayın valimize, sayın kaymakamımıza, emniyet müdürümüze tüm devletimiz bu işe sahiplendi. Gerekli işlemler yapıldı. Bildiğim kadarıyla sanık gözaltına alındı. Hukuki işlemleri devam ediyor. Şikayetçiyiz, bu saldırı Hasan Arslan’ın şahsına değil, Edremit haklına makamda yapılmış bir saldırıdır. Bununla ilgili gerekli işlemleri yapıyoruz. Şikayetimizi yaptık. İfademizi verdik. Raporumuzu aldık. Burnuma bir kafa darbesi aldım, az da olsa bir kırık da var. Yarın bir operasyon da geçireceğim” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan olay hakkında bilgi verdi. Arslan, “Baskıyla, zorbalıkla Edremit halkının mallarını peşkeş çekmeyiz. Yani. duruşumuz budur ve bu duruşumuzun üzerinde dik durduk” dedi.