Editörün SeçtikleriEkonomi

Fiyatlara bir zam daha geliyor! 2022 yılının en yüksek fiyat artışı yaşanacak! Daha da artacak..

Dolar kurunda meydana gelen artışlar direkt olarak araç fiyatlarına otomatik olarak yansıtıyor. Gelen bir son dakika haberine göre otomotiv sektöründen kötü haber geldi. Satışlar yüzde 1,4 oranında azalırken, fiyatlar ortalama yüzde 27 artış gösterdi. Bu artış ise 2022 yılının en yüksek artışı olarak değerlendirildi.

Sektör yetkililerinden gelen son habere göre araç fiyatları daha da artmaya devam edecek.

Araç alacak herkesi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Mayıs ayının verileri açıklandı. Bu göre fiyatlarda yüzde 27 oranında büyük bir artış kaydedildi. Fiyatların önümüzdeki günlerde iyice artması bekleniyor.

FİYAT ARTIŞI DAHA DA ARTABİLİR

OYDER Başkanı Altuğ Erciş’e göre, katlanarak artan otomobil fiyatları önümüzdeki dönemde daha da yükselebilir.

Erciş, “Şu anda kurun nereye gittiğini göremiyoruz artan enflasyonist etkilerle beraber rakamlar önümüzdeki süreçte daha da artabilir. Rusya Ukrayna krizinin iki üç ay daha sürmesi bu tedariğin iki yıl daha problemli hale gelmesine sebep olabilir” dedi.

İLANA ÇIKAN ARAÇLARIN YARIDAN FAZLASI SATILDI

Geçen ay ikinci el online satışlar içinde binek araçların payı yüzde 82, hafif ticari araçların payı yüzde 18 olarak belirlendi.

İkinci el online binek ve hafif ticari pazarında ilana çıkan araç adedi mayısta 323 bin 780 oldu. İlana çıkan araçların yüzde 58’i satıldı.

FİYATLAR GİTTİKÇE ARTIYOR

İkinci el araç satışında en çok satışı yapılan ilk 32 markanın 258 modeline ait fiyat değişimleri incelendiğinde, mayıs ayında ikinci el araçlarda bir önceki aya göre artış kaydedildi. Elde edilen rakamlar, bu artışın 2022 yılının en yüksek fiyat artışı olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.