Gündem

Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi tüm itirazlara rağmen çekime hazırlanıyor! Ailenin itirazı mahkemeden veto yedi! Peki şimdi ne olacak?

Ünlü ses sanatçısı ve büyük usta Neşet Ertaş geçtiğimiz yıl “Garip Bülbül Neşet Ertaş” ismiyle film olması için tüm hazırlıklar yapılmıştı. Ancak ailesi süreçte Neşet Ertaş’ın hayatının gösterime girmesini itiraz ederek konuyu yargıya taşımıştı. Mahkemeden o ilginç karar çıktı. Aile bu süreçte haksız bulundu.

Aile Üyeleri Filme Karşı Çıktı!

Büyük usta kendi şiirlerini yazan, seslendiren ve onlarca klibe imza atan 400 farklı plağı bulunan garip mahlası ile ün almış olan Neşet Ertaş’ın hayatı beyaz perdeye aktarılmak istendi. Fakat aile üyeleri sağlığındayken Neşet Ertaş’ın kendisinin filminin yapılmaması gerektiğini ve bunu vasiyet olarak bildirdiğini iddia ederek herhangi bir şekilde bir filme konu olamayacağını söyleyerek buna itiraz etti.

Mahkeme İtirazı Haksız Buldu!

Neşet Ertaş 2012 yılında vefat etmişti. Filmde hem özel hayatı hem de kariyer hayatı ile ilgili oldukça çarpıcı detaylar yer alacaktı. Aile filme itiraz etmişti. Mahkeme ise o ilginç kararını açıkladı. Herhangi bir şekilde filmin çekilmesine mani olacak bir durum görmedi. Tüm itirazlara rağmen filmin çekilmesi için bir engel olmadığına yönelik hükümde bulundu.

Garip Bülbül Neşet Ertaş Ne Zaman Gösterime Girecek?

Filmde özellikle gelenekselleşmiş Abdallık geleneği Neşet Ertaş üzerinden aktarılacak. Senaryo Fulya Özcan ve Mert Dikmen’e ait olarak tasarlandı. Film Ekim ayında vizyona girecek. Neşet Ertaş’ın gençliği Bektaş Dolu, orta yaşlılığı Ramazan Bağgül tarafından canlandırılacak.