Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyenlerin önleri açıldı! Devlet kurumu 241 bin TL’ye kadar faizsiz konut kredisi hizmeti sunacak! Kredi başvuru şartları belli oldu!

Geride bıraktığımız senenin son çeyreğinde yükseliş trendine giren dolar kuru, beraberinde diğer kurları ve altın fiyatlarını da yükseltmişti. Eylül ayında başlayan ve aralık ayına gelindiğinde rekor seviyelere ulaşılmasına sebep olan yükseliş trendleri, bu esnada da gündelik hayat akışı içerisinde satışa sunulan hizmet başlıklarının ve diğer hizmet ürünlerinin yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu.

Aralık ayında yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler ışığında yapılan hizmet zamlarından etkilenen başlıca sektörlerden birisi, emlak sektörü oldu. Doların ve altının rekor seviyelere ulaştıkları dönem içerisinde nerede ise 3 katı zamlanan sıfır ve ikinci el konut fiyatları, piyasa müdahalelerine rağmen aynı seviyelerde kalmaya devam etti.

Yeni yıla girilmesi ile birlikte gerilemesi umudu beslenen konut fiyatları, ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerin devam etmesi sebebi ile artışlarını sürdüren hammadde fiyatlarına bağlı olarak daha da yükseldi. Bu yükseliş, yeni dönem içerisinde kendi evlerinin sahibi olmak adına planlar kuran vatandaşları, hayal kırıklığına uğrattı.

Belirli bir birikime sahip olan ancak artan konut fiyatları karşısında birikimleri yetersiz kalmış olan vatandaşlar, ev sahibi olma hayallerinin suya düşmesinin üzerine alternatif çözüm yolları araştırmaya başladılar. Tam da bu noktada devreye Sosyal Güvenlik Kurumu girdi. Devlet kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre belirlenen gruplar içerisinde yer alan vatandaşlara, sıfır faiz karşılığında konut kredisi hizmeti verileceği bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumundan Sıfır Faizli Konut Kredisi Hizmeti!

Geliştirdiği projeler, yardım hizmetleri ve nakit ödemeleri ile vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde de avantajlı hizmetler sunmaya hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, artan konut fiyatlarına karşın vatandaşın yanında yer aldığını duyuran kamu kurumu, ilgili duyurusunu geliştirmiş olduğu yeni sıfır faizli konut kredisi kampanyası ile de destekledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan resmî açıklamalara göre vatandaşlara 10 yıl vade ve sıfır faiz karşılığında, 241 bin TL’ye kadar konut kredisi hizmeti sunulacağı bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Faizsiz Konut Kredisi Kampanyasına Kimler Başvurabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan sıfır faizli, 10 yıl vadeli konut kredisi kampanyasına devletten maaş alan harp veya vazife malulleri, 15 Temmuz gazileri ve dul- yetim aylığı alan kişiler başvuru yapabilmektelerdir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Faizsiz Konut Kredisi Başvurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun faizsiz konut kredisi kampanyasına Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir.