Personel Alımı

3 Bakanlık ve 2 Kamu Kurumu, 81 ilde toplamda 3.993 işçi ve memur alımı gerçekleştirecek! Başvuru tarihleri ve şartları belli oldu…

Resmi Gazete’de yayımlanmış olan kamu ilanları üzerinden; İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, 81 ilde toplamda 4.035 işçi, personel ve memur alımı gerçekleştirecek. Bakanlıkların gerçekleştireceği personel alımlarında şartlar ne? İşte detaylar…

Devlet memur alımları kapsamında, Resmi Gazete’de yayımlanmış olan duyurular ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Eskişehir Hafif RAtlı Sistemler ve Kütahya İl Özel İdaresi kurumlarında ve bu kurumların kendi birimlerinde çalıştırılmak üzere işçi, memur, şoför ve güvenlik alımı yapılmak üzere toplamda 3.993 personel alımı yapılacak.

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan güncel personel alımı ilanına göre 81 ilde bulunan taşra teşkilatlarında görevlendirilmek ve farklı kadrolarda istihdam edilmek üzere alım yapılacak. Söz konusu personel alımlarının yapılacağı kadrolar ve meslek dalları arasında; avukat, psikolog, sosyal çalışmacı, harita teknikeri, programcı, endüstri mühendisi, harita mühendisi, yazılım mühendisi, inşaat mühendisi, şehir plancısı, mütercim, büro memuru, temizlik görevlisi, şoför ve güvenlik görevlisi bulunuyor. İçişleri Bakanlığı için son alım tarihi 21 Haziran 2022 olarak belirlenmiş olup, başvurular E-Devlet kapısı üzerinden yapılabiliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Personel Alımı

Benzer şekilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan duyurulara göre ÖSYM KPSS-2022/9 tercih işlemleri ile bakanlık bünyesinde görevlendirilmek üzere 271 temizlik personeli alımı gerçekleştirilecek. Buradaki personel alımı başvuruları ise 15 Haziran 2022 tarihine kadar yapılabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise İŞKUR kurum dışı ilanlar üzerinden personel alımları yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş başvuruları ise Ankara Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına şahsen yapılabilecek. Buradaki personel alım başvurusu için son tarih ise 30 Haziran 2022 olarak belirlenmiş durumda.

Eskişehir Hafif Raylı Sistemler ve Kütahya İl Özel İdaresi Başkanlığı Personel Alımı

Eskişehir Hafif Raylı Sistemler kurumu ise 80 otobüs şoförü alımı yapacak ve başvurular 13 Haziran 2022 tarihine kadar yapılabilecek. Diğer yandan Kütahya İl Özel İdaresi Başkanlığı tarafından da 28 işçi ve şoför alımı gerçekleştirilecek. 15 Haziran 2022 tarihine kadar yapılabilecek olan başvuruların, kuruma şahsen yapılması gerekiyor.