Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Son dakika yüzde 100 oranında zam yapıldı! Yeni fiyatlar bugün itibariyle geçerli oldu

İSPARK ücretlerine neredeyse yüzde 100 oranında zam yapıldığı belirtildi. Daha önce 25 lira olan tam gün ücreti bazı yerlerde 50 lira bazı yerlerde de 60 lira olduğu paylaşıldı. Konu ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nden yüzde 25 zam geçmesine rağmen İSPARK ücretlerine neredeyse yüzde 100 zam yapıldı.

“YÜZDE 100 ZAM YAPMIŞLAR”

Yapılan bu zamma ise vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar tarafından gösterilen tepkilerde “İBB toplu taşıma zamlarını mazotu bahane etti. Otopark zamlarının nedeni de mi mazot? Açık otoparka yüzde 100 zam yapmışlar” ifadelerine yer verildi.

Daha önce tam gün otopark ücreti 25 lirayken şimdi 50 lira olduğu belirtildi ve bu fiyatların bazı yerlerde 60 lira olduğu aktarıldı. İSPARK’ın sitesine baktığımızda Kadıköy’deki parkların fiyatları 50 lira görünürken, Bebek’teki fiyatlar 60 lira.

YÜZDE 25 ZAM TEKLİF EDİLMİŞTİ

İBB Meclisi’nde, İBB yönetiminin, İSPARK personeline yüzde 54,4 oranındaki zammın karşılanabilmesi için park ücreti tarifesinde zam talep etmişti. Bunun üzerine İSPARK tarafından işletilen otopark ücretlerine yüzde 25 zam teklifi kabul edilmişti.

SOSYAL MEDYADAKİ TEPKİLER

Sosyal medyada bu konu hakkında yapılan paylaşımlardan bazıları ise şöyle oldu: