Editörün SeçtikleriGündem

Kritik gelişme: Az önce yayınlandı! 33 ilde birden değişti!

Gelen bir son dakika haberine göre Hakimler ve Savcılar Kurulu yaz kararnamesi yayınladı. Yayınlanan kararname kapsamında 5075 adli yargı, 351 ise idari yargı olmak üzere toplam da beş bin 426 hakim savcının görev yerinin değiştirildiği açıklandı. Detaylar haberimizde

Aralarında Kocaeli, Kayseri ve Eskişehir’in de bulunduğu toplam da 33 ilde başsavcılar değişti. HSK bugün yaz kararnamesi için toplantı yaptı. Sabah saat 11.30’da başlayan toplantı tam 8 saat sürdü. Toplantı sonrasındaki görev değişimi kamuoyu ile paylaşıldı.

33 İLİN BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi. Antalya Başsavcısı Halil İnal, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na, İstanbul Başsavcı Vekili Zafer Koç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz Kayseri Başsavcılığı’na, Yargıtay Savcısı Ali Yeldan ise Kayseri Başsavcılığı’na atandı. Yine Bitlis, Karaman, Muğla, Balıkesir ve Van’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilin başsavcısı değiştirildi.

5 BİNDEN FAZLA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

HSK tarafından 2022 yılı için yayımlanan idari yarı ana kararnamesi ile 5075 adli yargı, 351 ise idari yargı olmak üzere toplam da 5426 hakim ve savcının görev yerinin değiştirildiği belirtildi.