Personel Alımı

YTB Kamu Personeli Alımı Yapacağını Açıkladı! KPSS’den En Az 60 Puan Alanlar İçin 5 Farklı Branşta Kadro Açıldı!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı kamu personeli olarak işe alımlar yapacağını duyurdu. Kamu personeli olarak çalışmak isteyen adayların KPSS’den az puan alması ve en az lise mezunu olması bekleniyor. 5 farklı pozisyon için kadro eksikliği bulunan kurum, İŞKUR üzerinden ilanen duyuru yaptı. Açılan pozisyonlar ve başvurular hakkında sizin için araştırma yaptık. Detaylar haberimizde…

4 Temmuz’a Kadar 5 Farklı Pozisyon Başvuruya Açık Olacak!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Devlet Memurları Kanunu kapsamında sözleşmeli olarak kamu personeli alacağını duyurdu. Kamu personeli olarak istihdam edilecek personellerin beş farklı pozisyon için işe alınacağı açıklandı.

YTB’nin açtığı ilanlar için 20 Haziran tarihi itibarı ile yapılan başvurular değerlendiriliyor. YTB, son başvuru tarihini ise 4 Temmuz olarak belirledi. Bu tarihe kadar elden veya posta yolu ile yapılan başvurular işleme alınacak.

Pozisyonlar ve Şartları Belli Oldu!

YTB, kamu personeli kadrosundaki eksiklikleri tamamlamak adına İŞKUR üzerinden iş ilanı yayınladı. Yayınlanan ilanda, YTB bünyesinde bulunan beş farklı pozisyon yer aldı. Farklı branşlardan pozisyon açan YTB, açılan kadrolar için beklediği şartları da duyurdu. Buna göre;

Temizlik Personeli: En az lise mezunu 4 personel işe alınacak. Bu personellerin KPSS P94 puan türünden en az 60 puan almış olması bekleniyor.

Şoför: Ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş iki kişi işe alınacak. Başvuru yapacak olan adayların KPSS P94 puan türünden en az 60 puan almış olması gerekiyor.

Boyacı: Destek personeli kadrosunu doldurmak isteyen YTB, 2 kişiyi boyacı olarak işe alacak. Adayların en lise mezunu olması ve KPSS P94 puan türünden 60 puan almış olması gerekiyor.

Elektrik Teknikeri: YTB bir kişiyi tekniker olarak işe alacak. Adayların en az ön lisans mezunu olması ve KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olması bekleniyor.

Programcı: Bu kadro için bir kişi işe alınacak. En az lisans mezunu ve KPSS P3 puan türünden 60 puan almış adaylar başvuru yapabilecek.