Gündem

Önce Kuş Uçuşu; Ardından Mezarlık: Birce Akalay Zirvede, Bu Çıkışı Kimse Durduramaz… Netflix’te Böyle Bir İzlenme Görülmedi; Sadece Bir Haftada…

Dijital yayın platformlarının seyirciyi içine çekmeyi başardığı bu dönemde pek çok ünlü oyuncu da dijitale iş yapmaya başladı. Bu oyunculardan biri olan Birce Akalay ise, iki dizisini arka arkaya yayınladı ve başarıdan başarıya koşar hale geldi.

Önce Kuş Uçuşu, ardından ise Mezarlık isimli dizileri ile seyirci karşısına çıkan Birce Akalay, bir süredir her iki işiyle de Netflix sıralamalarının zirvesine oturur hale geldi. Öyle ki Mezarlık dizisi ile birlikte Birce Akalay, Netflix Türkiye Top 10’da aynı anda ilk iki sırada dizisi olan ilk Türk oyuncu unvanını hanesine yazdırdı.

Birce Akalay Netflix Türkiye Top 10’da Aynı Anda İki Kere Yer Alan İlk Türk Oyuncu

Özellikle Küçükağa dizisinden bu yana adından sıkça söz ettiren Birce Akalay, bu sezonu başarılı bir şekilde kapattı. Ekranlarda en son FOX TV aracılığıyla seyirci karşısına çıkan Son Yaz dizisinde yer alan Birce Akalay, dizinin reytinglere kurban gitmesinin ardından ekran projelerini askıya almıştı. Ardından dijital piyasaya yönlenen Birce Akalay, Netflix ile gerçekleştirdiği anlaşma sonrası iki ayrı yapım ile seyirci karşısına çıktı. İlk olarak başrollerini Miray Daner ile paylaştığı Kuş Uçuşu isimli dizi ile seyirci karşısına çıkan Birce Akalay, burada canlandırdığı güçlü kadın gazeteci karakteriyle inanılmaz beğenildi. Netflix izleyicisini derinden etkileyen Birce Akalay, ikinci dizisi Mezarlık isimli yapımla da çok ses getirdi. Mezarlık da yine güçlü bir kadın karaktere hayat veren Birce Akalay, bu kez kadın cinayetlerini aydınlatmaya hayatını adamış bir başkomiser olarak seyirci karşısına çıktı. İki yapımın da başarıya ulaşması ise, Birce Akalay’ı Netflix Türkiye Top 10’da aynı anda ilk iki sırada dizisi olan ilk Türk oyuncu unvanını kazandırdı.

Kuş Uçuşu 40 Ülkede İlk 10’da

Kuş Uçuşu dizisinde Leyla Kıran; Mezarlık dizisinde ise Önem Özülkü ile seyirci karşısına çıkan Birce Akalay, iki karakteri ile de seyircinin hafızasına kazınmayı başardı. Başarısını rakamsal olarak da kanıtlayan Birce Akalay’ın dizileri yayınlandığı günden bu yana Netlix Türkiye Top 10’dan düşmedi. Özellikle Kuş Uçuşu dizisi Netflix Türkiye Top 10’da zirveyi uzunca süre kimseye bırakmazken; dünya sıralamasında da 6. sırada yer almayı başardı. Fransa ve Almanya’da en çok izlenen üçüncü, İtalya’da ise en çok izlenen dördüncü dizi olan Birce Akalay’ın Kuş Uçuşu dizisi, 40 ülkenin de ilk 10 sıralamasındaki yerini alarak adını Netflix tarihine kazıyan Türk yapımları arasına girdi.