Personel Alımı

Kamu Personeli Olmak İsteyenlerin Dikkatine! 2022 Yılı İçinde 437 Kamu Personeli İşe Alınacak! Başvuru Tarihleri Netleşti!

Yayınlanan ilanlara göre işe alınacak kişiler için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesindeki şartlar aranacak. Hem KPSS şartı olan hem de olmayan ilanlar açıldı. KPSS şartı beklenen işler için en az 50 puan alınması gerekirken, KPSS şartı olmayan işler için tecrübe şartı koşuldu.

İş İlanı Açan Kurumlar Belli Oldu!

Pek çok kamu kurum ve kuruluşu kadro eksiklerini kapatmak için iş ilanı yayımladı. Bazı kurumları ve açtıkları kadroları sizler için derledik. Buna göre;

  • Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı: Toplam olarak 10 kişi alınacak. Kadro açılan branşlar ise destek personeli, tekniker, şoför, boyacı ve programcı oldu.
  • Balıkesir Üniversitesi: tekniker, teknisyen, koruma görevlisi, şoför ve temizlik görevlisi olmak üzere toplam 18 kişi işe alınacak.
  • Gebze Teknik Üniversitesi: 34 kişilik kadro açan üniversite 22 kişiyi güvenlik görevlisi olarak istihdam edecek. Diğer açılan branşlar ise aşçı, şoför ve temizlik personeli oldu.
  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi: Toplam olarak 35 kişilik kadro açan kurum; büro personeli, destek personeli, spor uzmanı, teknisyen, eczacı, diyetisyen, tekniker ve fizyoterapist işe alacak.
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi: 4 kişilik kadro açan Meclis,1 kişi bilgisayar teknisyeni ve 3 kişiyi de şoför olarak işe alacak.
  • Bursa Uludağ Üniversitesi: Toplam olarak 16 personel için kadro açıldı.