Gündem

TOKİ Gaziantep’teki projelerini genişletiyor: 2 bin 429 yeni konut inşa edilecek!

Son dönemlerde hızla yükselen kira fiyatları vatandaşın cebini zorlamaya başladı. Yükselen enflasyon ve artan döviz kurları nedeniyle uzun bir süredir yüksek seviyelerde seyreden kiralar nedeniyle birçok vatandaş kira ödemek yerine taksit ödeyerek ev sahibi olmanın yollarını araştırmaya koyuldu. Ancak fiyatlar nedeniyle ev sahibi olmanın da neredeyse imkansız bir hale gelmeye başladığı son dönemlerde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yeni projelerini duyurmaya başladı. Dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olması için projelerini peş peşe açıklayan TOKİ, Temmuz ayında Gaziantep’te 2 bin 429 yeni konutun ihalesini yapacak. İşte detaylar…

50 Bin Konut Hedefleniyor

TOKİ tarafından inşa edilen sosyal konutlar, sosyal yapılar, okullar, camiler, ticaret merkezleri ve diğer donatılar, Gaziantep’te geleceği şekillendiriyor. TOKİ tarafından dar ve orta gelirli ailelerin ev ihtiyaçlarının karşılanması için Gaziantep’te son 20 yılda 26 bin 512 adet konut yapıldı. TOKİ bu kez de Türkiye’nin en büyük konut projelerinden biri olan Kuzeyşehir projesini hayata geçirdi ve yapımı tamamlanan evlerin anahtarlarını sahiplerine teslim etti. 2023 yılına kadar tamamen bitirilmesi planlanan Kuzeyşehir projesinde toplamda 50 bin konut inşa edilecek ve burada 250 bin kişi ikamet edebilecek.

TOKİ, Gaziantep’i Geleceğe Hazırlıyor

Gaziantep’teki yatırımlarına ve inşalarına devam eden TOKİ, öte yandan diğer alanlarda da yatırımlarını sürdürüyor. Şehirde UEFA standartlarında, 33 bin seyirci kapasiteli, 1.117 araçlık otoparkı ve locaları bulunan bir stadyum da yine TOKİ tarafından inşa edildi. 2023 için Gaziantep’i geleceğe hazırlayan TOKİ, şehirde 25 okul, 1 hastane, 3 sağlık ocağı, 19 cami, 19 ticaret merkezi, 2 spor salonu ve 3 kamu hizmet binasının da inşasını tamamladı.