Ekonomi

Tarım Kredi proje için düğmeye bastı! İllere cep marketler gelecek, çiftçiler desteklenirken vatandaşa ucuz gıda verilecek!

Son dönemlerde artan enflasyon ve yükselen döviz kurları, halkın her kesimini zor durumda bıraktı. Ancak bu ekonomik şartlardan etkilenen çiftçilerin üretimden çekilmeye başlaması, Türkiye’de tarım faaliyetlerinin yavaşlamasına ve temel gıda fiyatlarında artışların hızlanmasına neden oldu. Devlet bu noktada tarım faaliyetleri için teşvik paketleri sunmaya başladı ve bir destek de Tarım Kredi’den geldi. Hüseyin Aydın’ın genel müdürlüğünü üstlendiği Tarım Kredi hem çiftçiye destek verip hem de vatandaşa ucuz gıda ulaştırmak için harekete geçti. Tarım Kredi tarafından başlatılacak olan yeni proje dahilinde, illerde kurulacak olan depolardaki cep marketlerde vatandaşa ucuz gıda satışları yapılacak. İşte detaylar…

Tarım Kredi’den Yeni Proje

Çiftçilerin artan maliyetleri nedeniyle üretim giderek zorlu bir noktaya doğru ilerliyor. Bu nedenle de Tarım Kredi Kooperatifleri, üretim faaliyetlerinin desteklenmesi ve vatandaşın temel gıdaya ucuz fiyatlarla ulaşabilmesi için harekete geçiyor. Ziraat Bankası’nın eski genel müdürü Hüseyin Aydın’ın genel müdürlük görevini yürüttüğü Tarım Kredi, zorlu ekonomik süreçte hem çiftçiyi destekleyip hem de vatandaşa ucuz gıda sunabilecek bir proje için kolları sıvadı. Hüseyin Aydın, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Aydın’ın Açıklamaları

Sabah Gazetesi’nden Dilek Güngör’ün haberine göre Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada yemde %65, gübrede %75-80 dışa bağımlılık olduğunu ve hammadde arttığında fiyatın kontrol edilemediğini dile getirdi. Aydın, Tarım Kredi’nin bu noktada ürünleri sonbaharda cari fiyatların altında çiftçiye vermeyi hedeflediğini ve çiftçiye verilen gübre, mazot, yem konusunda da hasattan sonra mahsuplaşılacağını dile getirdi.

Cep Marketler Geliyor

Elde edilen bilgilere göre Tarım Kredi’nin başlatacağı yeni proje dahilinde Türkiye’de, iller genelinde cep marketler faaliyete geçirilecek. Depolara kurulacak olan bu cep marketlerde ucuz gıda satışları yapılacak. Anadolu’da kadın ve gençlerin kurduğu işletmelere satış kanalı oluşturulacağını dile getiren Aydın “Ürününü rafa koyana 3-5 gün içinde parası ödenecek. E-ticarete de yatırım yapacağız” dedi.