Editörün SeçtikleriGündemSağlık

Korona vakaları patladı: Hiç duyulmamış yeni belirtisi açıklandı! Uyurken bunu yaşıyorsanız hemen test yaptırın

Koronavirüs salgınında güzel günleri geride bırakmak üzereyiz. Çünkü tedbirlerin kaldırılması sonrasında az da olsa artış gösteren vakalar bayramın etkisi ile resmen patlama yaşanacak. Öyle ki bakanlığın açıkladığı son verilere göre günlük 8, haftalık 50 bin yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bunun üzerine Omicron’un yeni bir belirtisi ortaya çıktı.

Konuya ilişkin açıklama Biyokimya Uzmanı Profesör Luke O’Neill tarafından yapıldı. Uzman isim Omicron’un daha önce hiç duyulmamış yeni belirtisini açıkladı. Uykusunda bunu yaşayan hemen test yaptırmaya gitsin! İşte detaylar..

DÜNYA GENELİNDE DE ARTIŞ YAŞANIYOR

Son dönemlerde sadece ülkemizde değil, aynı zamanda dünya genelinde de koronavirüs vakaları artış gösterdi. Bazı ülkeler yeniden kısıtlama kararı alırken, bazıları maske kararına geri dönmeye hazırlanıyor.

KORONAVİRÜSÜN YENİ BELİRTİSİ

Uzman isim yaptığı açıklamasında uyurken aşırı bir şekilde terlemenin koronavirüsün yeni bir belirtisi olduğunu belirtti. Uykusunda aşırı terleyenlere uyarılar peş peşe geldi. Koronavirüsün de artık değişime uğradığını ve daha önce hiç görülmeyen belirtilen görüldüğü ifade edildi.

BU DURUM ÇOK DAHA FARKLI

Deneyimli bilim insanı, yeni belirtiye ilişkin “BA.5 varyantının bir diğer semptomu ise gece uykuda aşırı terlemek. Herkes gece terler ama Omicron BA.5 varyantı bulaşan kişilerde bu durum çok daha farklı” dedi.