Genel

Ehliyet sahibi olanlar dikkat! İçişleri Bakanlığı duyurdu! Mutlaka bunu yapın: Uyamayanlar 427 TL para ödeyecek

İçişleri Bakanlığı tarafından ehliyeti olan vatandaşlara bir duyuru yayımlanırken İçişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre otoyollarda yeni hız sınırlarının yeniden belirlendiği belirtildi. Yeni hız sınırı doğrultusunda hız sınırlarına uymayan vatandaşlara para cezası verileceği belirtilerek otoyollarda belirlenen hız sınırına uymayan vatandaşlara 427 TL para cezası verileceği bildirildi.

HIZ SINIRLARI ARTTIRILDI

Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/s olduğu belirtildi.

Bunun yanı sıra Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarıldığı vurgulandı. Bununla beraber yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltileceği aktarıldı.

EN AZ 427 TL CEZASI VAR

Tüm bunlarla beraber 2022 yılı Ocak ayı ile beraber trafik cezaları yeniden belirlendiği belirtilerek bu sene hız sınırını %10 – %30’a kadar aşma cezası 427 TL, hız sınırını %30 – %50’ye kadar aşma cezası 888 TL ve Hız Sınırını %50’den fazla aşma cezası ise 1823 TL olarak belirlendiği aktarıldı. Bu noktada bu oranlarda hız aşımı yapan vatandaşlar en az 427 TL para cezası ödeyecek.