Gündem

Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerine dikkat! İl Valiliğinden uyarı geldi: Çok tehlikeli olacak!

Ülkemizde orman yangını haberleri peş peşe verilirken Çeşme’de de iki ayrı noktada çıkan yangınlar herkesi korkutmuştu. İkinci gününde söndürülebilen yangınların ardından İzmir Valisi Köşger, gün vererek yeni bir yangın tehlikesine dikkat çekti.

İzmir’de Karaköy mevkiindeki Alaçatı Barajı yakınlarındaki makilikte, 13 Temmuz’da saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Eski İzmir yolu kenarında Taşlıtepe Devlet Ormanı’nda, Orman Genel Müdürlüğü’ne ve bir kişiye ait 2 hektarlık makilikte çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Karaköy’deki alevleri söndürme çalışmaları sürerken, aynı gün saat 18.00 sıralarında bu kez Ovacık Mahallesi’nde orman yangını çıktı. Her iki yangında toplamda 120 hektarlık makilik ve ormanlık alan zarar gördü.

ÖNÜMÜZDEKİ 3 GÜNE DİKKAT!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de vatandaşları çıkması muhtemel yangınlarına karşı uyararak önümüzdeki 3 güne dikkat çekti:

“Değerli İzmirliler; Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugünden başlayarak önümüzdeki 3 gün boyunca İzmir ve çevresinde meteorolojik açıdan orman yangını tehlikesi öngürülmektedir. Lütfen, yangına mahal verecek her türlü eylemden kaçınalım, ciğerlerimiz yanmasın.”