Editörün SeçtikleriGündem

Ehliyeti olanlar için son dakika duyurusu geldi: Mutlaka yaptırmanız gerekiyor! 15 TL nakit ödemesi var

Ülkemizde milyonlarca kişinin ehliyeti bulunuyor. Ehliyeti olan vatandaşlar için son dakika duyurusu geldi. Bayram döneminde tatil yapmak isteyenler yollara düştü. Bunun üzerine de uyarılar peş peşe geldi. Buna göre halen eski tip kimlik kartı kullananların belirtilen süre içerisinde kimliklerini yenilemesi gerekiyor. İşlem yaptıracakların ise 15 TL nakit ödeme yapması gerekiyor.

Yeni yılın gelmesi ile birlikte halen eski tip kimlik kartı kullanan sürücülere para cezası verileceği öğrenildi. Ehliyetleri değiştirmek için son tarih 31 Aralık 2022 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar eski ehliyetler yeni tip sürücü belgesi ile değiştirilebilecek.

Başvuru yapıldığında ise mağduriyetlerin yaşanmaması adına geçici bir belge düzenlenecek.

FOTOĞRAFA DİKKAT EDİN

Bütün bu noktaların başında 6 ay içinde çekilen fotoğrafın biyometrik olması gerektiği ifade edildi. 31 Aralık 2022 tarihinden sonra eski tip ehliyetle trafiğe çıkan kişiler tespit edilmesi halinde iade para cezası verileceği açıklandı.

SÜRÜRÜ OLUR RAPORU GEREKİYOR

Vatandaşlar ilk olarak herhangi bir sağlık kurum ve kuruluşundan alınacak “Sürücü Olur” raporu alacak ve MERNİS sisteminde adres bilgilerinin kayıtlı olunması gerekecek.