EkonomiGündem

Üniversite tercihi yapacak adaylar dikkat: Bu bölümleri seçerseniz maaş alır gibi burs bağlanacak! Her ay 5500 TL…

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından hem veliler hem de öğrenciler merakla hangi bölümlerin tercih edilebileceğini araştırırken çeşitli sektörlerden burs açıklamaları peş peşe geliyor. Sektörün eleman ihtiyacına göre belirlenen çeşitli burs programlarıyla, seçili bölümleri tercih edip kazanan öğrenciler her ay maaş alır gibi burs alıyor.

Ayrıca bu bölümlerden mezun olan öğrencilere mezun olduktan sonra iş garantisi de veriliyor. Bu sayede sektörün eleman açığının kapatılması hedeflenirken öğrencilerin de okudukları süre boyunca yaşayabilecekleri maddi sıkıntıların en aza indirgenmesi amaçlanıyor.

İşte maaş öder gibi burs veren o bölümler…

DERİ MÜHENDİSLİĞİ

Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri ile YÖK arasında yapılan işbirliği gereğince üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler net asgari ücret kadar, 20-60 bin arasında yer alan öğrenciler net asgari ücretin yüzde 70’i, 60-100 bin arasındaki öğrenciler ise net asgari ücretin yüzde 50’si oranında karşılıksız burs alabilecek ve iş garantisinden faydalanabilecek.

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ

Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri, üniversite sınavında ilk 20 bine giren ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere 5 bin 500 TL burs verecek. Türkiye genelinde 14 tekstil mühendisliği bölümüne kayıt yaptıracak toplam 463 öğrencinin tamamı da bu burstan yararlanabilecek.