Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve sonunda beklenen ödemeler başlıyor! Anında PTT’den en az 1.668 TL para alabilirsiniz: Çalışma Bakanlığı duyurdu

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama yapılırken merakla beklenen ödeme tarihlerinin belli olduğu paylaşıldı. Temmuz ayında zamsız maaş alanların zam farkı ödeneceği belirtilerek emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşların 28 Temmuz Perşembe günü zam farkları hesaplarına yattığı ifade edildi. Ayrıca bu ödemelerin PTT şubeleri veya banka şubeleri üzerinden alınabileceği ifade edildi.

28 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK

Zam farkları hesaplara yattığı belirtilerek 28 Temmuz’da paraların ödenmeye başlanacağı aktarıldı. Temmuz başında örneğin 5 bin lira zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisinin hesabına 2 bin 85 lira zam farkı yatacağı bildirildi.

Zam farkları, temmuzun 1’i ile 5’i arasında emekli aylıklarını zamsız alan tüm memur emeklileri ile hak sahiplerine ödeneceği belirtilerek Temmuz başında örneğin 5 bin lira zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisinin hesabına 2 bin 85 lira zam farkı yatacağı ifade edildi.

3 FARKLI DÖNEMDE ÖDEME

Konu ile ilgili olarak memur, memur emeklileri ile eski SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ve aylık ödemeleri birbirinden tamamen farklı tarihlerde yapılıyor. Devlet memurları maaşlarını her ayın 15’inde alıyor. Memur emeklileriyle dul ve yetimlerinin ödemeleri ise her ay, 2 ayda 1 ya da 3 ayda 1 şeklinde olmak üzere 3 farklı dönemde gerçekleştiriliyor. Bu dönemlerde yapılan ödemeler ise sicil numaralarına göre ayın 1’i ile 5’i arasında hesaplara yatıyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Eski ismi SSK ve Bağ-Kur olan işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıkları ise yine sicil numaralarına göre her ayın 18 ile 24’ü arasında kalan 7 güne dağıtılarak ödendiği ifade edildi. Bunun yanı sıra maaşa göre ödenecek olan zam farkı tutarları da şöyle paylaşıldı: